Ghilezan, Turcescu, Comaroni, Ionescu, Gușă, totul despre uriașa criză din România!

Postat de pe 9 decembrie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

Într-o ediție specială a emisiunii „CE-I ÎN GUȘĂ, ȘI-N CĂPUȘĂ”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnaliștii Marius Ghilezan, Robert Turcescu, Bogdan Comaroni și Iulian Ionescu au abordat subiectul momentului, referitor la metodele folosite pentru anularea alegerilor, dacă și de ce putem vorbi despre o lovitură de stat, cum anume mai poate funcționa statul român dacă LEGEA nu mai e respectată de la cel mai înalt nivel, dacă și cum situația de criză uriașă se poate redresa. Explicații, concluzii, consecințe, perspective.

Haosul din presă arată că Sistemul a intrat într-o disperare totală și pare că situația actuală a României seamănă cu cea din decembrie 1989, a constatat Marius Ghilezan. Robert Turcescu are informații de la Bruxelles că urmează o prigoană inimaginabilă împotriva jurnaliștilor și vectorilor din presă, în special în mediul online, legitimată prin Digital Services Act. E posibil să trăim ultimele momente de libertate de exprimare pe canalele alternative. Vom asista la desființarea tuturor canalelor, conturilor și grupurilor de pe diverse platforme online care vorbesc despre scenarii diferite de narativul oficial și îndrăznesc să conteste autoritățile. CNA-ul este instituția care se va ocupa în România de această cenzură în masă, extinzându-i-se atribuțiile și în mediul online și bazându-se pe avertizorii de integritate. Se va pune rapid în aplicare acest plan, pentru că autoritățile vor să se asigure că, până la viitoarele alegeri, amânate, va fi diminuată masiv influența canalelor alternative și a avatarurilor publice care se exprimă diferit față de narativul oficial. Va fi permisă informarea doar din „surse oficiale”.

Robert Turcescu a afirmat despre decizia CCR de la sfârșitul săptămânii trecute că „ne aflăm în fața unei lovituri de stat, în urma căreia, spre deosebire de 1989, imaginea României în lume este una absolut catastrofală. Dacă în 1989 lumea privea România ca pe o minune, acum România devine o țară din lumea a treia. În acest moment, România a pierdut statutul de țară stabilă, de țară în care lucrurile sunt guvernate de legi, de țară care are instituții capabile să monitorizeze un proces electoral, de la servicii secrete, la AEP, BEC, partide politice ș.a.m.d., și se vede ca o țară în care nimic nu este articulat. Cine să mai aibă încredere în viitoarele alegeri care vor avea loc în România?”.

Jurnalistul Marius Ghilezan are aceeași părere despre scenariul loviturii de stat, adăugând că: „Haosul instituțional e complementar anulării alegerilor și tăierii dreptului unui candidat anti-Sistem de a accede în funcția de președinte. Mai e un haos care este extraordinar de plăcut Kremlinului. Orice se poate întâmpla. Stabilitatea s-a dus naibii”. Pare că președintele Iohannis vrea să-și prelungească ilegal mandatul și refuză organizarea alegerilor prezidențiale legitime. Știrile de ultimă oră, publicate pe G4Media.ro, arată că „Șeful SIE, Gabriel Vlase, însoțit de adjunctul său și de alte două persoane, au zburat în septembrie cu un avion privat în Azerbaijan pentru a vedea Marele Premiu de Formula 1 de la Baku / În răspunsul către G4Media, SIE deconspiră ofițeri activi și amenință redacția să nu scrie nimic despre activitatea serviciului, invocând secretul misiunii”. Toate aceste acțiuni de ultim moment prevestesc o rebeliune în interiorul Sistemului.

Eugen Sechila, despre care se spune că ar fi fost dus la audieri împreună cu Horațiu Potra, recunoaște că i-a fost alături candidatului Călin Georgescu și, într-un filmuleț postat pe Internet, dezminte toate acuzațiile care i-au fost aduse și prezintă adevărul despre implicarea sa în campania suveranistului, demonstrând că nu a fost citat de nicio autoritate. Eugen Sechila și alții ca el, votanți ai lui Călin Georgescu, reamintesc politicienilor de la vârf că există și o altă Românie, România celor care s-au săturat de expirații politic ai partidelor mainstream, compuse din mincinoși, agramați și hoți, spune Robert Turcescu. În ciuda cutremurului social produs și al morții democrației prin anularea turului doi al alegerilor, politrucii negociază și înaintează public noi formule de guvernare, noi structuri parlamentare și data viitoarelor alegeri, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Bogdan Comaroni a subliniat că se încearcă manipularea populației și instalarea unei stări de panică și frică în rândul acesteia, prin știri false și anunțuri propagandistice despre atacuri rusești nedemonstrate, complotul rușilor cu așa-zișii legionari români și fel de fel de acțiuni menite să destabilizeze societatea. Înainte de ședința CSAT, STS-ul a anunțat public faptul că nu a depistat nicio ingerință a forțelor externe în procesul electoral din România. Există suspiciuni că documentele CSAT, desecretizate de Iohannis, au fost manipulate, tocmai din cauză că situația scăpa de sub control și era nevoie de o intervenție rapidă împotriva lui Călin Georgescu și pentru candidata Sistemului.

Iulian Ionescu a dezvăluit faptul că Statului Paralel nu-i convenea niciunul dintre candidați, motiv pentru care au găsit o soluție de a reorganiza alegerile. Mesajul de scuze al președintelui Klaus Iohannis nu se referea în niciun caz la evenimentele trecute, din timpul celor două mandate ale sale, ci la tot ceea ce a urmat și a îngropat democrația în România, pentru că el știa ce se va întâmpla. Se vorbește în spațiul public de candidaturile lui Ponta și Nicușor Dan, dar și despre viitoarele structuri de Guvern și Parlament, pentru a se distrage atenția de la nerespectarea Constituției și trădarea poporului. În final, găștile Sistemului se vor certa și vor ajunge doar la o înțelegere de fațadă, cel mai probabil propunându-l pe Ciolacu premier. Cu USR în coaliție, gafele politice vor fi din ce în ce mai dese și mai grave. Se va încerca introducerea unui „cal troian”, în persoana lui Victor Ponta, în tabăra suveranistă, pe lângă falsul suveranist Simion. Klaus Iohannis a interpretat o partitură, forțat, fiind conștient că, de acum înainte, va juca după cum îi cântă alții.

Vizita lui Donald Trump în Franța a fost o declarație de putere, prin care președintele republican ales a demonstrat că el conduce lumea de acum înainte și că Emmanuel Macron trebuie să se oprească din a promova excesiv ideea trimiterii de trupe în Ucraina. Mai mult decât atât, declarațiile lui Donald Trump din ultimele zile, referitoare la tensiunile din Orientul Mijlociu și la Siria, îl țintesc în mod direct pe Vladimir Putin și îndeamnă la reluarea negocierilor de pace. Retragerea lui Assad îi aduce un mare câștig lui Erdogan, care va prelua controlul Siriei. Se va încerca transpunerea războiului hibrid (despre care se vorbește în prezent) în război cibernetic, demersuri importante în a-l opri pe Donald Trump din a-și prelua mandatul în ianuarie. Rezultatul va fi declararea stării de război (cibernetic) în mai multe state, sateliți ai SUA, și oprirea alegerilor.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background