Ghilezan: Șoșoacă și-a bătut joc de meserie, a încercat o manipulare ce s-a întors contra ei.

Postat de pe 22 ianuarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Marius Ghilezan a vorbit despre protestele și necazurile românilor, administrate prin manipulări politico-mediatice, estimând cât va mai dura până când evenimentele vor degenera și arătând care pot fi soluțiile.

Fermierii și transportatorii sunt în a 14-a zi de proteste. Cozmin Gușă a înaintat o ipoteză potrivit căreia serviciile secrete ar fi interesate de menținerea oamenilor în stradă (Care a fost rolul serviciilor secrete în organizarea protestelor și cum încearcă Iohannis să profite în mod ilegitim-Solid News). Intensificarea problemelor fermierilor și transportatorilor români și europeni a fost generată tocmai de războiul din Ucraina și de consecințele acestuia asupra economiei statelor europene, dar guvernanții refuză să vorbească despre ceea ce englezii ar numi „elefantul din cameră”. Marius Ghilezan a subliniat, de asemenea, că protestatarii greșesc prin formularea a prea multor cerințe înaintate guvernului. Jurnalistul consideră că printre cele mai importante revendicări ar trebui să se numere următoarele: despăgubirile pentru pierderile suferite în ultimii ani din cauza războiului și a inundării pieței cu produse ucrainene ieftine, respectiv sigilarea cu instrumente speciale a containerelor ucrainene și desigilarea lor în Portul Constanța.

Cetățenii nu au fost interesați aproape deloc să meargă în Piața Constituției la mitingul organizat de oamenii lui Șoșoacă, nedorind să se asocieze cu niciun partid și cu nicio figură politică. „A fost un act sinucigaș. Până la urmă toți au aflat că Diana Șoșoacă a depus cerere către primărie. Unde au fost acei 5.000 de oameni pe care avocățelul trimis la primărie i-a promis? Asta arată că S.O.S România nu poate să scoată decât o mână de oameni”, a declarat Marius Ghilezan.

La Timișoara s-a petrecut un eveniment similar, primarul Dominic Fritz autorizând o tentativă de protest, care s-a demonstrat a fi o expoziție de tractoare ce ar aparține sponsorului primarului, Andreas von Bardeau. Această mișcare fie e menită să stopeze protestele, fie a fost o desfășurare de forțe pentru că timișorenii se așteptau ca Marcel Ciolacu împreună cu Sorin Grindeanu să îi viziteze. Fritz și cu Bardeau au vrut, practic, să demonstreze că ei ar fi stăpânii Timișoarei, ceea ce nu este departe de adevăr, potrivit explicațiilor oferite de Marius Ghilezan.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background