Ghilezan: Fac apel la toți românii patrioți să fie solidari cu protestatarii!

Postat de pe 15 ianuarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Marius Ghilezan a vorbit despre protestele transportatorilor și fermierilor, prezentând cauza și nevoile lor, respectiv atitudinea guvernului și excesele/manipulările implicate, ce concluzii avem și care sunt perspectivele conflictului cetățeni – Guvern.

Jurnalistul Marius Ghilezan a început prin a critica dur manipulările și fake news-urile apărute în „UM-urile de presă”, care au încercat să saboteze protestul fermierilor și transportatorilor. „Fac apel la ascultătorii noștri, la rațiune, la înțelegere (dacă vor sta la cozi): cauza lor este și cauza noastră! Să fie foarte clar: dacă astăzi plătim aproape dublu decât înainte de pandemie este pentru că nu am fost vigilenți. Au dublat prețurile la energie. Conform Forbes, 10 miliardari ai Americii au câștigat în 2023 cu 5 sute de miliarde de dolari în plus… Vivat America! Slavă neo-burgheziei neomarxiste! Asta este esența luptei. Bogații lumii, 1% din planetă, dețin averea mai mare decât cea a 99% din populația lumii”, a punctat Marius Ghilezan, revoltat de reacția presei și a guvernului la inițiativa extrem de utilă și justificată a protestatarilor fermieri și transportatori, dar și de ignoranța poporului în fața abuzurilor la care este supus.

Dincolo de revolta întemeiată, jurnalistul Marius Ghilezan s-a bucurat de faptul că această acțiune a prins avânt într-un mod absolut spontan, nefiind fabricată artificial de servicii sau de păpușari din umbră. Protestul a fost generat în primul și în primul rând de nemulțumirea ajunsă la extrem a cetățenilor români, în special a fermierilor și transportatorilor atât de lezați în ultimii ani de hotărârile Guvernului. Războiul din Ucraina și măsurile proaste adoptate de conducerea UE au îngropat de-a dreptul afacerile mici și mijlocii. Guvernanții români au fost mult prea obedienți și s-au aliniat mult prea rapid și ușor la directivele impuse de la Bruxelles. Ar fi putut să stopeze falimentarea fermierilor adoptând un comportament similar celui manifestat de polonezi, care au blocat tranzitul cerealelor ucrainene, care nu respectă standardele europene și pun în pericol atât economia țărilor est-europene, cât și sănătatea cetățenilor.

S-au vehiculat în presă două ipoteze despre izbucnirea protestelor, una dintre variante susținând că în spatele răscoalei se află George Simion și AUR, iar cea de-a doua considerând că PSD-ul ar fi organizat totul. Marius Ghilezan a demontat aceste două ipoteze, susținând că niciunul dintre partidele nominalizate nu se află în spatele acțiunii fermierilor și transportatorilor. Fenomenul revoltelor se va amplifica, și nu doar în România, ci în întreaga Europă.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background