Ghilezan: Dezertorii din AUR au avut probleme pentru că nu li s-a dat autoritate

Postat de pe 4 martie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Marius Ghilezan a vorbit despre ”explodarea conservelor” din coaliția AUR, prezentând care sunt cauzele  și consecințele.

După marele succes al AUR-ului și al lui George Simion din America, a izbucnit mega-scandalul „conservelor” din partid, fiind începută și „curățenia de primăvară” pentru a elimina rapid infiltrații din coaliție. Ilan Laufer a anunțat săptămâna trecută că partidul său, Forţa Identităţii Naţionale, va părăsi coaliția AUR. După el s-a luat și Radu Ghidău, lider al unui partid țărănist din cadrul alianței, ambii susținând că George Simion este un „dictator”. Dumitru Coarnă, de asemenea, a fost exclus din partid în urma unor neînțelegeri. Cozmin Gușă a dezvăluit, într-un editorial publicat în weekend, următoarele: „Nu știam cine este Ghidău, dar interesându-mă prin câteva telefoane, am descoperit o treabă senzațională, anume că acesta l-a propus zilele trecute pentru a candida pe listele AUR de la parlamentare pe nimeni altul decât pe Constantin Dudu Ionescu, consilierul pe securitate al lui Iohannis. Deci ‘conserva Ghidău’  nu mai era a lui Coldea (sau cine mai poate ști?!), ci venea direct din rețeaua gărzii pretoriene a lui KWI!”.

În contextul acestui nou scandal creat, jurnalistul Marius Ghilezan a conturat profilul primilor eliminați din AUR și a analizat ce se poate afla în spatele acestor mișcări. Radu Ghidău, deși vechi țărănist, ar fi un interpus al serviciilor, de aici izvorând și decizia lui complet neinspirată și nepotrivită de a-l propune pe Constantin Dudu Ionescu la parlamentare din partea AUR. Ilan Laufer a șocat în momentul în care i-a luat apărarea lui Florian Coldea în direct, în scandalul UNTOLD, și există dovezi că a fost și încă este în siajul Statului Paralel.

Într-adevăr, este o problemă la AUR faptul că nu au mandate liderii zonali, fapt ce i-a deranjat inclusiv pe cei trei dezertori amintiți anterior. Cu toate acestea, ei nici nu sunt credibili și reprezintă un pericol pentru AUR, având în vedere personajele cu care sunt asociați.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background