Geoană parazitează toate evenimentele publice – război deschis cu Pricopie SNSPA

Postat de pe 20 mai 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

După ce președintele Klaus Iohannis nu a ratat aproape nicio țară de pe Glob în pelerinajul său și premierul Marcel Ciolacu nu a ratat nicio lansare de film sau vreo prezentare de modă, a intrat în scenă și Mircea Geoană, prezent la toate evenimentele publice posibile. În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, jurnalista Iosefina Pascal a prezentat sugestiile lui Mircea Geoană cu privire la organizarea alegerilor din România, precum și cearta dintre acesta și Remus Pricopie, rectorul de la SNSPA.

Sâmbăta trecută a avut loc Congresul Studenților din România, prilej pe care Mircea Geoană nu l-a ratat pentru a-și face campanie. Mircea Geoană a vorbit în fața tinerilor despre cât de primitiv este sistemul de vot românesc, spunând că „ar trebui să ne modernizăm și să reformăm procesul electoral din România”. Practic, cea mai mare problemă la care face referire Mircea Geoană este tocmai faptul că sistemul de vot din România este cel mai puțin digitalizat.

Românii au putut observa, dacă au fost interesați de subiect, ce înseamnă un sistem de vot ultra-digitalizat la partenerul strategic american. Am asistat la fraudarea alegerilor și fraudarea votului prin corespondență, la aducerea unor oameni de peste hotare și oferirea dreptului de vot în doar câteva zile, la preînregistrarea voturilor cu mult timp înainte de alegeri. Votul prin corespondență este cel mai ușor de fraudat și au fost numeroase cazuri, chiar în tururile electorale recente, când s-a constatat că au fost fraudate voturile celor din diaspora, de exemplu. Anul acesta, Cehia nu le va permite alegătorilor să voteze decât dacă sunt prezenți fizic în țară, ceea ce va scădea prezența la vot, dar va eradica orice suspiciune de fraudare a voturilor diasporei. Dacă Geoană chiar ar fi apărat democrația, ar fi trebuit, în primul rând, să solicite ca scrutinul electoral să nu mai fie organizat de un serviciu secret militarizat.

Remus Pricopie l-a criticat public pe Mircea Geoană pentru campania sa agresivă. „Nu mă surprinde faptul că Mircea Geoană apelează la fake news pentru a ataca persoanele incomode. Voi continua să spun că Mircea Geoană încalcă normele diplomatice și se folosește de sigla NATO pentru campania electorală din România. Prin comportamentul său, Geoană ne spune în fiecare zi că este pregătit să calce în picioare orice normă etică sau legală, pentru a ajunge în fruntea acestei țări. Se face de râs la Bruxelles – unde funcționarii onești ai NATO sunt exasperați de comportamentul său –, dar face de râs și România.Geoană NU va fi viitorul președinte! România merită mai mult decât un personaj epuizat, fără resurse personale de credibilitate – de aceea se folosește de NATO – și care face politică, din tată în fiu, de aproximativ 50 de ani.”, a scris Remus Pricopie într-o postare pe Facebook.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background