Gala Sportivul Anului: Alexandru Bologa, SPORTIVUL ANULUI la secțiunea Paralimpism-Masculin

Postat de pe 27 ianuarie 2023

Gala „Sportivul Anului 2022” a avut loc pe data de 26 ianuarie, la Opera Națională din București, eveniment organizat de Ministerul Tineretului și Sportului. Au participat personalități renumite, atât din lumea sportului, cât și din alte domenii, precum cel politic.

Evenimentul celebrează nu doar excelența și performanțele de top ale sportivilor, ci și sportul ca pilon strategic de dezvoltare pentru o societate sănătoasă.

Declarațiile lui Carol Eduard Novak, Ministrul Tineretului și Sportului, înaintea Galei:

„A fost un an 2022 foarte bun. Am vrut de anul trecut să facem această gală, dar a fost un an complicat. Vom fi toți în sală, toți sportivii, și asta e tot ce contează.

Avem niște așteptări de la David Popovici, de la Cătălin Chirilă. Văd că putem câștiga 6-8 medalii la Paris în 2024. Totodată văd și o lipsă a stabilității, dar cu Strategia Națională de Sport sper să ajungem la rezultate bune. Ideea este să creștem aceste 10 sporturi priotare și să le ducem mai sus.

Sunt optimist pentru Paris 2024, optimismul este un mare atu al meu. Eu întotdeauna vreau mai mult, mult mai bine”, a declarat Carol Eduard Novak într-un interviu acordat pentru ProSport.

Marii campioni ai Galei

În cadrul galei au fost acordate nu mai puțin de 14 premii, relatează News.ro. La acest eveniment a participat și Premierul României, Nicolae Ciucă, care i-a și înmânat premiul special lui Octavian Bellu, destinat Legendei sportului. Antrenorul a câștigat această distincție alături de Mariana Bitang. Vedetele serii au fost David Popovici și Simona Radiş, care au fost desemnați cei mai buni sportivi ai anului 2022.

Nici judokanii nu s-au lăsat mai prejos, unul dintre reprezentanții de top ai acestui sport, Alexandru Bologa, medaliat cu aur la Campionatele Europene din Italia şi cu bronz la Campionatele Mondiale din Azerbaidjan, obținând binemeritatul titlu de „Sportivul anului în sport paralimpic”.

Federația Română de Judo și-a felicitat campionul într-o postare publicată pe pagina sa oficială de Facebook:


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background