„Frica de compromis, de negociere, este semnul slăbiciunii” – Adrian Severin

Postat de pe 14 aprilie 2022

Autor: Vali Andronescu

Fostul politician Adrian Severin a declarat în cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n Căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, faptul că: „Există un mecanism al manipulării, al dezinformării și acest mecanism funcționează întotdeauna când este vorba de război”.

Marin Le Pen a specificat într-un comunicat de presă că, în momentul în care războiul ruso-ucrainean se va termina, ar cere implementarea reapropierii dintre NATO și Rusia și n-ar mai lăsa ca trupele militare ale Franței să fie conduse de alianța cu Statele Unite, potrivit The Guardian.

În ce privește declarația lui Le Pen, Adrian Severin a precizat că „te poți aștepta la orice și, mai ales când e vorba de o campanie electorală, nu aș da mare atenție acestor declarații pentru că lucrurile sut destul de limpezi”.

Discursul lui Marine Le Pen, mult diferit față de ceilalți lideri, conform lui Severin, ar putea deruta „o opinie publică profund intoxicată, o opinie publică care este parte combatantă într-un război mediatic”.

Războiul ruso-ucrainean

„Le scriam corespondenților mei din SUA că, în timpul războiului rece, blocul american, euro-atlantic și sovietic au reușit să găsească soluții pentru a evita un război. Asta pentru că erau state puternice. De ce nu le găsesc și astăzi? Pentru că sunt slabe ambele blocuri”, a declarat fostul politician.

Au trecut 50 de zile din momentul în care Federația Rusă a invadat statul ucrainean. Severin a spus că „acest război spectacol care amplifică cruzimile războiului real este semnul slăbiciunii combatanților și în primul rând semnul slăbiciunii alianței în care ne găsim”.

Frica de compromis și de negociere

Acestea două ar exista, după cum spune fostul europarlamentar, ar fi semnul slăbiciunii, „cei slabi se tem de așa ceva”. Adrian Severin a adăugat că „dacă îl tratăm pe Putin ca pe Hitler, pe Rusia ca pe naziști, ei chiar vor începe să se comporte așa”.

Iar acest lucru ar fi o problemă, afirmă fostul politician. „Există o posibilitate de a-ți forma adversarul, care e și imaginea în oglindă a politicii sale, este imaginea ta cu semn schimbat”, a punctat Severin. „Este limpede că dacă noi îi diabolizăm pe ceilalți, vor accepta asta și vor începe să se comporte asemenea demonilor”.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background