Franța constată o creștere a violenței în timpul sărbătoririi Ramadanului islamic

Postat de pe 14 aprilie 2024

Mass-media și politicienii din instituție neagă în mod intenționat motivele religioase ale făptuitorilor, scrie European Conservative

Ultimele săptămâni de Ramadan și sărbătoarea Eid-el-Fitr au fost însoțite în Franța de o creștere a violenței și a intimidării. Țintele au fost persoane acuzate de membrii comunității musulmane că nu respectă principiile Coranului, cum ar fi restricțiile sale alimentare sau vestimentare. La Bordeaux, un bărbat acuzat că a băut sfidând regulile islamice a fost atacat și ucis cu un cuțit.

În școli, au avut loc o serie de incidente recente de violență, insulte și hărțuire împotriva copiilor sau adulților care au fost vizați și criticați pentru nerespectarea regulilor islamului.

În Montpellier, o elevă de 14 ani, Samara, a fost dusă la spital în comă după ce a fost bătută de colegii de clasă care au insultat-o ​​violent. Potrivit mamei ei, fata a fost numită „curvă”, „ kufar ” (necredincioasă) și „rătăcita”, deoarece s-a îmbrăcat în stil european și i s-a ordonat „să pună vălul”. Samara face parte dintr-o familie descendentă din Harkis – musulmani care au rămas loiali Franței în timpul războiului din Algeria și au fost repatriați în Franța în 1962 pentru a evita masacrarea luptătorilor pentru independență.

Tensiunile s-au accentuat în timpul Ramadanului, care poate deveni o competiție între unii dintre credincioși pentru a se întrece reciproc în ceea ce privește respectul pentru prescripțiile coranice. În Achenheim, Alsacia, o fată de 13 ani a fost bătută de patru minori musulmani când a coborât dintr-un autobuz în drum spre școala lor— de data aceasta acuzând-o că nu a respectat postul Ramadanului. Céline Imart, numărul doi pe lista Les Républicains pentru alegerile europene, a menționat un alt incident în care o profesoară de la o școală secundară din apropierea casei ei a fost împiedicată să bea un pahar cu apă în clasă de către un elev, pe motiv că era Ramadan. Din fericire acest lucru nu a degenerat în violență, după ce doamna profesoară s-a conformat de teama consecințelor.

La Bordeaux, o altercație pe teme similare a escaladat, soldând cu un deces și o rănire gravă . În seara zilei de miercuri, 10 aprilie, sărbătoarea de Eid, un individ de origine nord-africană care purta o djellaba (o îmbrăcăminte largi până la glezne) a atacat doi bărbați de origine algeriană. Unul a murit din cauza rănilor la gât, în timp ce celălalt este în stare gravă la spital. Atacatorul a fost ucis de poliție în timp ce se plimba lângă locul crimei, cu cuțitul în mână. Potrivit informațiilor obținute de Le Figaro, ucigașul i-a atacat pe cei doi bărbați, care aveau trăsături nord-africane, acuzându-i că au băut bere în ziua sărbătorii musulmane de Eid.

Astfel de acte de violență ilustrează, de asemenea, strategia obișnuită a mass-media și politică franceză ca răspuns: una de negare. La Montpellier, avocatul unuia dintre suspecții din atacul asupra tinerei Samara a spus că religia „nu este deloc subiectul cazului”, dar că este „pur și simplu” o dispută care își are originea în hărțuirea pe rețelele de socializare. În schimb, mama Samarei a mărturisit în mod oficial cu privire la dimensiunea religioasă a invectivei îndreptate în mod repetat asupra copilului ei înainte de spitalizarea fiicei sale.

În urma crimei de la Bordeaux, presa a subliniat absența unui „motiv terorist” în înjunghiere. Cu toate acestea, în absența unui „motiv terorist”, din constatările inițiale ale anchetei ar reieși că atacatorul a acționat acuzând bărbați cu aspect nord-african că au consumat alcool sfidând islamul. Dar nu au fost făcute „remarci teroriste”. În urma atacului, BFM TV a raportat modest – sau ipocrit – „o dispută legată de alcool”.

Jordan Bardella, șeful listei Rassemblement National pentru alegerile europene, a denunțat „persoanele care doresc aplicarea legii Sharia”, în timp ce senatorul Les Républicains Valérie Boyer a cerut ca „detaliile” atacurilor repetate cu cuțitele din Franța să fie dezvăluite cu onestitate.

Agresorul a fost împușcat și ucis de un membru al poliției naționale. Poliția municipală din orașul Bordeaux condus de Partidul Ecologist, a fost lipsita de arme letale la cererea primarului Pierre Hurmic, si u a putut să-l neutralizeze pe criminal. Crima din 10 aprilie a reaprins astfel controversa din jurul acestei politici, care a fost contestată la nivel local. Deocamdată, răspunsul primarului a fost deschiderea unui centru de criză la „Maison écocitoyenne” din Bordeaux.

sursă: European Conservative


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background