Florin Cîțu îl demite pe ministrul Justiției Stelian Ion

Postat de pe 1 septembrie 2021

Autor: Adrian Lambru

Premierul Florin Cîțu a anunțat printr-o declarație de presă că ministrul Justiției din partea USR PLUS Stelian Ion a fost demis din funcție: „Nu voi accepta în Guvernul țării miniștri care să se opună modernizării României”.

„Am luat o decizie necesară. Am trimis președintelui României cererea de revocare din funcția de ministru al Justiției a domnului Stelian Ion” – susține premierul României Florin Cîțu într-o declarație de presă ținută miercuri seară, 1 septembrie.

Stelian Ion nu ar fi reușit, conform premierului, să se impună în coaliție și să-și ducă planurile la bun sfârșit: „Un exemplu este desființarea Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ n.r.), care nici dipă opt luni de mandat nu s-a întâmplat”.

Posibilul șantaj din Guvernul României

„Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat” – declară Florin Cîțu. „Nu mai accept pe nimeni în Guvern care să șantajeze. Noi aici nu vorbim despre primari, ci despre comunități și interesul cetățenilor. A bloca activitatea Guvernului, doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile, înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin programul de guvernare”.

Florin Cîţu a declarat în aceași zi că USR PLUS ar şantaja cu desfiinșarea SIIJ şi a subliniat că „politica nu se poate face pe condiţionări şi şantaj” şi că nu este timp de „jocuri politice”, în contextul discuţiilor cu privire la programul de investiţii „Anghel Saligny”.

Conflictul dintre USR PLUS și PNL

„Îmi doresc ca partenerii noștri de coaliție USR PLUS să aibă înțelegerea, să aibă responsabilitatea să nu aleagă ieșirea de la guvernare așa cum comunică de azi-dimineață pe diverse canale”.

Acest anunț a fost făcut de premier în timpul unei crize guvernamentale, după ce miniștrii USR PLUS au refuzat să ia parte la ședința de Guvern în care urma să fie discutat inclusiv programul de investiții „Anghel Saligny” și au anunțat o posibilă ieșire de la guvernare.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background