Fiecare cu cumnatul lui – Adrian Năstase și mega-tunul din asigurări

Postat de pe 12 februarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

Astăzi a apărut o știre interesantă despre compania falimentară de asigurări City Insurance: proprietarul este obligat să restituie 17 milioane de euro, a anunțat Iosefina Pascal, în emisiunea sa de pe Radio Gold FM.

Patronul firmei City Insurance a făcut un credit fictiv, de la o companie care avea ca obiect de activitate vânzarea de televizoare și de aparate electrocasnice. Omul de afaceri Dan Odobescu, un cumnat al lui Adrian Năstase, a devenit acționar majoritar al City Insurance în anul 2013. Firma lui Odobescu, unde activa un singur angajat, are datorii de 120 de milioane de euro. Dan Odobescu a avut legături cu Autoritatea de Supraveghere Financiară încă din anii ’90 , când nu exista ASF ca atare, ci mai degrabă exista entitatea denumită Consiliul de Supraveghere Financiară, ocupând funcția de consilier al președintelui acestei instituții.

Situația s-a precipitat când a apărut „Scandalul Carpatica”, moment în care a apărut și Dosarul ASF. Jurnalista Iosefina Pascal a evidențiat faptul că în acest dosar, în anul 2017, Dan Odobescu a fost achitat în mod bizar, în timp ce toți ceilalți colegi ai săi au fost condamnați. Cumnatul lui Adrian Năstase este implicat astăzi într-un al doilea scandal privind devalizarea și falimentarea unei companii de asigurări din România, costurile acestor jafuri fiind suportate de către contribuabili din propriul buzunar.  

Având în vedere cel mai recent scandal în care este implicat Adrian Năstase, legat de furnizarea de tablouri false Muzeului Național de Artă al României, nu este exclus scenariul în care o parte din banii dispăruți din firma lui Odobescu să fi fost spălată prin obiecte de artă.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background