Exerciții militare cu rable și firimituri

Postat de pe 13 februarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a atras atenția asupra unor evenimente grave ce se petrec în România și care confirmă pentru a mia oară cât de slabă este armata noastră: am ajuns să facem exerciții militare cu tancuri și echipamente de acum 80 de ani.

Armata Română participă la exerciţii NATO cu tancuri sovietice, vechi de peste 70 de ani. România are zeci de programe de înzestrare, dar foloseşte tancuri vechi de 70 de ani la exerciţiile NATO. Angel Tîlvăr, actualul Ministru al Apărării, a ieșit public și a clarificat speculațiile cu privire la introducerea serviciului militar obligatoriu, liniștind populația că încă nu este cazul de așa ceva.

În schimb, domnul Tîlvăr nu a spus nimic despre modul în care s-a anulat pe ascuns Programul Corveta. Este vorba despre un eșec total, ce va fi plătit tot din banii contribuabililor, pentru că MAPN a decis că România trebuie să renunțe la programul de achiziție a corvetelor militare, după anularea licitației de peste un miliard de euro, câștigată în 2019 de compania franceză Naval Group. Există în România companii care fabrică vehicule și tehnică militară, însă se pare că MAPN nu dorește să aibă afaceri cu aceste firme. Toată muniția fabricată în România pleacă direct către Ucraina, iar noi cumpărăm masiv de la „partenerul strategic”.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background