Epidemia de rujeolă – cauze, proteste, isterie mediatică și legătura cu cazurile de corupție

Postat de pe 6 decembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Iosefina Pascal a prezentat, în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, anunțul Ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, care avertizează asupra izbucnirii unei epidemii de rujeolă, principala cauză prezentată de oficiali fiind faptul că nu se mai vaccinează copiii.

A scăzut rata vaccinării anti-rujeolă din mai multe motive, principalul fiind reprezentat de faptul că activitatea spitalicească non-Covid a fost suspendată între 2020 și 2022, deci au fost neglijate campaniile de vaccinare pentru a preveni bolile copilăriei. Mai mult decât atât, modul în care a fost gestionată pandemia în sine și campania de vaccinare în particular, dar și stigmatizarea cetățenilor ce aveau alte opinii decât narativul oficial, au descurajat cetățenii și i-au determinat să nu mai aibă încredere în vaccinuri și în autorități per ansamblu.

În acest moment, se înregistrează aproape 2.000 de cazuri la nivel național, în 29 de județe. Pe lângă rata scăzută de vaccinare, epidemia de rujeolă a izbucnit și pe fondul creșterii, din 2008 încoace, a numărului de cazuri de rujeolă, tuberculoză, poliomielită și alte boli transmisibile în Ucraina. Și Ucraina se confrunta cu o rată scăzută a vaccinării, diminuată și mai mult de războiul ce a început în 2022. Inclusiv OMS, Agenția Europeană a Medicamentului și UNICEF au declarat necesitatea achiziționării și administrării de vaccinuri pentru bolile transmisibile în cazul refugiaților din Ucraina.

Un pericol la care ne expunem prin isteria generată de câteva mii de cazuri de rujeolă este insistența asupra introducerii legii vaccinării obligatorii.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background