Elon Musk: Tesla nu va mai utiliza Bitcoin

Postat de pe 13 mai 2021

Autor: Iris Drăghicescu

Prețul Bitcoinului a scăzut după ce CEO-ul Tesla, Elon Musk, a declarat că în compania sa se suspendă planurile de a accepta criptomonedele ca plată pentru vehicule electrice.

Bitcoin a scăzut cu aproximativ 11% în dimineața zilei de joi, reducând prețul monedei la aproximativ 50.900 USD, potrivit site-ului Coindesk.

„Suntem îngrijorați de utilizarea în creștere rapidă a combustibililor pentru extracția și tranzacțiile Bitcoin, în special cărbunele, care are cele mai slabe emisii de combustibil”, a declarat Musk pe Twitter miercuri. „Criptomoneda este o idee bună la multe niveluri și credem că are un viitor promițător, dar acest lucru nu poate avea un cost mare pentru mediu.”

Costul de mediu al mineritului – sau al creării – monedelor digitale a fost bine documentat de ani de zile, dezbaterea din jurul lor a reaprins în ultimele luni, pe măsură ce tokenurile bazate pe criptomonede cunoscute sub numele de NFT-uri au explodat în popularitate.

Elon Musk a mai spus că Tesla intenționează să folosească Bitcoin-ul pentru tranzacții de îndată ce exploatarea minieră trece la utilizarea unei energii mai durabile.

„Problemele de mediu, guvernare socială și corporativă (ESG) sunt acum o motivație majoră pentru mulți investitori. Tesla, fiind o companie axată pe energie curată, ar putea dori să lucreze mai bine în zona de mediu a ESG”, a declarat Julia Lee de la Burman Invest pentru BBC. „Doar un cinic ar putea sugera că aceasta este doar o altă mișcare a lui Elon Musk de a influența piața criptomonedelor, așa cum a făcut-o în atâtea alte ocazii”, a adăugat ea.

Luna trecută, Tesla a anunțat că profiturile pentru primele trei luni ale anului au fost de 438 milioane USD, în creștere față de 16 milioane USD anul trecut, stimulate de vânzările de Bitcoin și de creditele de mediu.

Sursa: BBC


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background