Elon Musk: Angajarea bazată pe diversitate este antisemită

Postat de pe 23 ianuarie 2024

Miliardarul a vizitat lagărul de concentrare Auschwitz-Birkenau și mai târziu a comentat despre diversitate, echitate și incluziune, scrie Politico.

 Elon Musk și-a intensificat războiul contra woke-ismului spunând că politicile de angajare orientate spre diversitate sunt „principal antisemite” și discriminatorii, la scurt timp după o vizită privată în lagărul nazist de la Auschwitz-Birkenau.

Controversatul miliardar din domeniul tehnologiei a vorbit la o conferință a Asociației Evreiești Europene (EJA) în orașul polonez Cracovia, pe fondul criticilor tot mai mari că platforma sa de socializare – X, fost Twitter – a permis răspândirea discursului instigator la ură. Musk însuși a stârnit indignare în noiembrie când a  fost public de acord  cu un tweet antisemit în care susținea că comunitățile evreiești „împing exact genul de ură dialectică împotriva albilor pe care ei pretind că vor ca oamenii să înceteze să-l mai folosească împotriva lor”.

În timp ce călătoria sa în Polonia i-a permis să respingă acuzațiile de antisemitism, el a profitat și de oportunitatea pentru a-și întoarce focul împotriva unuia dintre insectele lui preferate: politicile „diversitate, echitate și incluziune”.

„Ai grijă întotdeauna de orice nume care sună ca și cum ar putea să apară dintr-o carte de George Orwell. Acesta nu este niciodată un semn bun”, i-a spus Musk comentatorului de dreapta american Ben Shapiro, care i s-a alăturat pe scenă. „Sigur, diversitatea, echitatea și incluziunea sună a cuvinte frumoase, dar înseamnă cu adevărat discriminare pe bază de rasă, sex, orientare sexuală și sunt împotriva meritului și, prin urmare, cred că sunt fundamental antisemite.”

Musk, care a confirmat că scrie într-adevăr toate postările sale pe X, a exprimat vocea în privința sentimentelor sale față de diversitate, echitate și incluziune, inclusiv susținând, fără dovezi, că diverse inițiative de angajare la Boeing și United Airlines au făcut călătoriile aeriene mai puțin sigure.

Comentariile sale alimentează o dezbatere mai largă asupra politicilor de angajare incluzive, mai ales în campusurile universitare din SUA. Demisia președintelui Harvard, Claudine Gay, din cauza unui scandal de plagiat, a fost sesizată de republicani, care susțin că școlile de vârf sunt exemple de instituții americane aflate în chinul unei transformări politice de stânga. Criticii susțin că această cultură de stânga radicală din campusuri stârnește antisemitismul, iar liderii universităților de top au fost criticați luna trecută pentru gestionarea proastă a unei audieri a Congresului privind hărțuirea evreilor.

Luni, Shapiro a fost îngăduitor cu Musk, îndreptând conversația spre meritocrație, mai degrabă decât spre izbucnirile din ce în ce mai controversate ale lui Musk pe rețelele sociale și permițându-i șefului Tesla să-și continue atacurile asupra unui subiect din care a făcut o mulțime de vizualizari.

„Cred că trebuie să ne întoarcem la… un accent pe merit și nu contează dacă ești bărbat, femeie, ce rasă ești, ce convingeri ai, ceea ce contează este cât de bun ești la locul tău de muncă sau ce aptitudini ai”, a spus Musk.

În apărarea lui X

La conferința EJA – un summit de o zi privind creșterea antisemitismului după atacul din 7 octombrie asupra Israelului de către Hamas – Musk a apărat platforma X împotriva acuzațiilor de antisemitism și discurs instigator la ură, declarând că libertatea de exprimare trebuie protejată chiar și atunci când este controversată. Potrivit miliardarului, care a citat audituri fără a oferi mai multe detalii, X are „cea mai mică cantitate de antisemitism” dintre toate platformele de social media, adăugând că TikTok are „de cinci ori mai multă cantitate de antisemitism” decât X .

„Căutarea necruțătoare a adevărului este scopul X”, a spus Musk. „Și a permite oamenilor să spună ceea ce vor să spună, chiar dacă este controversat, cu condiția să nu încalce legea, este ceea ce trebuie făcut.”

Musk s-a confruntat cu critici pe scară largă cu privire la creșterea dezinformarii și a conținutului de ură de când a cumpărat platforma de socializare pentru 44 de miliarde de dolari în 2022, critici care s-au intensificat în săptămânile de după escaladarea războiului Israel-Hamas în octombrie anul trecut.

Răspândirea raportată a conținutului fals și înșelător cu privire la conflict a determinat UE să lanseze o investigație asupra lui X. Și lucrurile s-au înrăutățit pentru Musk după ce grupul progresist de supraveghere Media Matters  a publicat un raport  în care susținea că X a difuzat reclame pentru companii importante alături de neo-nazisti. postări.

Raportul Media Matters și aprobarea de către Musk a unei postări antisemite au stârnit reacții din partea mai multor personalități publice și au culminat cu un exod al agenților de publicitate, deoarece mai multe companii și-au retras reclamele  de pe site, inclusiv giganți precum Apple, IBM, Disney și Coca-Cola. Potrivit unui  raport din New York Times , acest lucru ar putea duce la o pierdere de până la 75 de milioane de dolari pentru X.

De atunci, Musk și-a cerut scuze pentru postarea antisemită – recunoscând că nu ar fi trebuit să-i răspundă – și apoi a călătorit în Israel pentru a se întâlni cu președintele Isaac Herzog și cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu, în ceea ce ar putea fi văzut ca un turneu de scuze.

Vorbind despre vizita sa în Israel, Musk a spus că luptătorii Hamas îndoctrinați trebuie „uciși sau închiși” pentru a-i împiedica să ucidă mai mulți israelieni. Iar următorul pas este lupta împotriva îndoctrinarii în Gaza, a adăugat el.

„Îndoctrinarea urii asupra copiilor din Gaza trebuie să înceteze”, a spus Musk. „Înțeleg nevoia de a invada Gaza și, din păcate, niște oameni nevinovați vor muri, nu există nicio cale de a o ocoli, dar cel mai important lucru de asigurat este că după aceea îndoctrinarea… se oprește.”

Potrivit Ministerului Sănătății din Gaza, atacurile aeriene și terestre israeliene au ucis peste 25.000 de palestinieni și au rănit peste 60.000 de la atacul Hamas din 7 octombrie, în care oficialii israelieni spun că gruparea militantă a ucis peste 1.200 de cetățeni și străini și a luat 240 de ostatici.

Musk a spus că Occidentul a trecut la o mentalitate care echivalează grupurile mai mici și mai slabe cu virtutea.

„Trebuie să oprim principiul potrivit căruia ecel mai slab în mod normal are întotdeauna dreptate, pur și simplu nu este adevărat”, a spus Musk. „Dacă ești oprimat sau mai slab, asta nu înseamnă că ai dreptate.”

Musk – care a glumit de mai multe ori că se consideră „evreu prin aspirație” și „prin asociere” – ar fi trebuit să viziteze marți lagărul de concentrare nazist de la Auschwitz-Birkenau alături de alți vorbitori și lideri politici de la conferința EJA, dar în schimb a facut un tur privat al site-ului cu fiul său.

Însuși Muzeul Auschwitz a fost printre una dintre entitățile care îl criticaseră pe Musk pentru că nu a reușit să elimine conținutul antisemit.

sursă: Politico.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background