Dreptul la replică al firmei Astra Vagoane Călători S.A

Postat de pe 6 noiembrie 2023

De la:

Valer Blidar

Societatea „Astra Vagoane Călători” – S.A.

Către:

Postul de radio: GoldFM (https://radiogoldfm.ro/ [1])

Website-ul: https://goldtv.ro/ [2]

Canalul online: Gold Romania (https://www.youtube.com/@Gold-Romania [3])

Website-ul: https://solidnews.ro/ [4]

Website-ul: https://www.ziuanews.ro/ [5]

Societatea „Angus Resources” – S.R.L.

Referitor la:

Rubrica „Omul Negru al Zilei” realizată de dl. Cozmin Gușă și difuzată pe postul de radio Gold FM în 26.10.2023 și al cărei transcript a fost reluat pe canalele media sus-menționate

Subiect:

Drept la replică cu privire la comentariul autorului intitulat „Omul Negru al Zilei, Nicușor Dan. Un incompetent hoțoman, deghizat în profesor distrat. În atenția lui Marcel Ciolacu și George Simion!”

Stimate doamne / Stimați domni,

Titlul comentariului sus-menționat, cât și informațiile prezentate în cuprinsul acestuia sunt defăimătoare, nedocumentate și lipsite de vreun suport probator, fiind de natură a induce în eroare cititorii, imaginea și reputația subsemnaților fiind serios afectate din acest motiv.

Din simpla audiere a comentariului defăimător, se relevă că autorul acestuia NU tratează o temă de interes public într-o manieră profesionistă care să respecte rigorile jurnalistice, ci, în spatele unui așa-zis „pamflet”, urmărește ca, prin lansarea în spațiul public al unei știri „senzaționale” privind anumite persoane cunoscute publicului larg, știre lipsită de orice bază reală și bazată exclusiv pe aprecieri personale, să capteze atenția publică prin vehicularea unor pretinse nelegalități la care ar fi participat subsemnații în legătură cu tramvaiele Imperio Metropolitan achiziționate de Municipiul București.

Modalitatea de exprimare, precum și cuvintele ironice utilizate evidențiază intenția autorului comentariului NU de a informa public în mod obiectiv și imparțial, ci de a demoniza și vătăma inclusiv pe subsemnații cu caracter continuu (pentru pretinse fapte ilicite pe care doar le-a afirmat și pentru care nu a prezentat nicio dovadă), ca urmare a faptului că atât înregistrarea video, cât și transcriptul acesteia au rămas disponibile pe canale media online de anvergură națională.

În contextul de mai sus, pentru respectarea rigorilor legale incidente, precum și pentru o corectă informare a publicului, vă solicităm publicarea următorului drept la replică la comentariul sus-menționat, drept la replică care să fie reluat pe toate canalele media pe care a fost distribuit articolul de presă în discuție:

Atribuirea de către Municipiul București, în calitate de autoritate contractantă, a Contractului de furnizare a 100 de tramvaie s-a realizat după parcurgerea conform Legii nr. 98/2016 a unei procedurii publice de licitație deschisă lansată prin publicarea în Sistemul Electronic de Achiziții Publice la data de 03.12.2018 a unui anunț de participare, procedură la care a putut participa liber orice producător de tramvaie din România sau din străinătate.

În acest sens, în data de 08.09.2020, Astra Vagoane Călători S.A. a fost desemnată câștigător al procedurii de atribuire de către comisia de evaluare a Municipiului București mandatată să deruleze procedura de atribuire (când primar general era doamna Gabriela Firea), iar semnarea Contractului de furnizare a 100 de tramvaie a avut loc la data de 11.05.2021 (întârzierea datorându-se unei erori strecurate în cuprinsul contractului).

În aceste condiții, insinuarea că ar fi existat vreo înțelegere între reprezentanții Municipiului București și cei ai Astra Vagoane Călători S.A. pentru atribuirea contractului sus-menționat este nefondată și tendențioasă, reputația subscrisei fiind grav prejudiciată din acest motiv. Așadar, insinuările cuprinse în prezentul articol nu numai că nu au nicio bază reală, dar sunt în contradicție cu etica profesională și rigorile legale incidente.

Pentru evitarea oricărui dubiu, dorim să precizăm că tramvaiele livrate Municipiului București sunt de cea mai bună calitate, sunt apreciate de beneficiar și de călători și, foarte important, au fost omologate, produse și livrate cu respectarea tuturor prevederilor contractuale, precum și a normativelor și dispozițiilor legale incidente.

Legat de afirmația dvs. că Valer Blidar este asociatul generalului Coldea aceasta este o afirmație falsă care nu este însoțită de vreo dovadă și facem precizarea că cele două persoane nu se cunosc, nu s-au întâlnit niciodată și nu au discutat niciodată telefonic sau față în față.

Este dreptul mass-media să investigheze orice subiecte de interes public, însă apreciem că orice articol de presă trebuie să se bazeze pe informații credibile bazate pe fapte și evenimente provenind din surse sigure, verificate în prealabil, și nu pe simple opinii ale unor persoane care pot fi animate de doar de anumite interese particulare.

În final, vă stăm la dispoziție pentru orice informații pe acest subiect și vă rugăm să solicitați punctul de vedere al
subsemnaților pentru orice materiale de informare publică, în conformitate cu etica profesională și rigorile legale incidente.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background