Două lucrări importante din Prahova au fost blocate – legătura cu Iulian Dumitrescu.

Postat de pe 7 februarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a expus care sunt efectele corupției lui Iulian Dumitrescu asupra județului Prahova.

Construirea centurii din Mizil a fost blocată. Acesta este proiectul din cauza căruia a fost demarată anchetarea lui Dumitrescu la DNA. Una dintre firmele asociate care au câștigat lucrarea, de peste 87 de milioane de lei pentru 7 km de autostradă, este acuzată că ar fi dat șpagă șefului Consiliului Județean. A fost intervievat șeful firmei de construcții, iar acesta a susținut că nici nu îl cunoaște pe liberalul Iulian Dumitrescu, deși interceptările și înregistrările făcute de denunțător demonstrează contrariul.

La pachet cu această decizie a venit și blocarea centurii Bușteni-Azuga, un amplu proiect de infrastructură neînceput încă, dar pe care se bazau atât cetățenii din regiune, cât și turiștii. Este vorba aici despre un contract de peste 600 de milioane de lei, câștigat de o firmă din România. După licitație, o firmă turcească a depus contestație, în luna decembrie. și aceasta a fost acceptată. E foarte posibil ca și acest proiect să aibă legătură cu marea corupție de la nivelul Consiliului Județean Prahova. Licitația va fi reluată, iar lucrările propriu-zise pot fi amânate de la câteva luni până la peste un an.

Prin acest blocaj, politrucii au ratat o ocazie prețioasă de a se lăuda cu inaugurarea kilometrilor de autostradă, iar românii au fost și mai păgubiți, pierzând o soluție utilă pentru fluidizarea traficului din zona Prahovei.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background