Diana Șoșoacă, la Gold FM, despre cea mai mare vulnerabilitate a Parlamentului României

Postat de pe 25 august 2021

Autor: Adrian Lambru

Senatoarea independentă Diana Iovanovici-Șoșoacă a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că „vulnerabilitatea principală a României este nivelul profesional precar al peste 90% dintre aleși”.

La mai bine de jumătate de an de activitate parlamentară, Diana Șoșoacă, actual senator independent, susține faptul că „mai bine de 90% dintre parlamentari nu sunt pregătiți pentru această meserie. Nu se cunoaște Constituția României. Cei mai mulți dintre ei nu au citit-o în viața lor, nici nu îi interesează. Tratatul de aderare la Uniunea Europeană nici nu cred că știu unde să îl găsească”.

„Parlamentul este fabrica de legi. Aici ar trebui să fie cunoscători ai legii” – a subliniat senatoarea. „Le-am repetat tot timpul: <Sunteți prea sus pentru a vedea ce este jos>”.

Cum ar funcționa, de fapt, Parlamentul României

Membrii parlamentului, conform Constituției, sunt aleși pe o perioană de patru ani, iar fiecare parlamentar își angajează proprii consilieri plătiți din suma forfetară primită din partea statului. „Suma respectivă este foarte mică, dacă vrei să angajezi niște profesioniști” – susține Diana Șoșoacă. „Atunci, ne aflăm într-un decifit de personal profesionalizat”.

„Toți parlamentarii își aduc consilieri care au participat la campania electorală, au donat pentru campania electorală și așa mai departe. În mare parte, consilierii sunt impuși de către partid pentru că trebuie să-și plătească datoriile către aceștia”.

De unde ar proveni mulți dintre acești consilieri?

O problemă majoră identificată de senatoare ar fi aceea că foarte mulți consilieri ar veni din partea serviciilor secrete care ar intenționa să aibă oameni infiltrați acolo pentru a ști ce se întâmplă în Parlamentul României. „Au încercat inclusiv la mine” – a declarat Diana Șoșoacă. „Mi-au dat niște CV-uri și mi s-a zis că trebuie să-i angajez pe X și pe Y. Eu le-am spus că nu trebuie. Eu am venit cu prietenii mei cu care colaborez de ani de zile. Mie și echipei mele nu ne este frică de nimeni și de nimic”.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background