Deutsche Welle: românii ar prefera un președinte spumos, cu umor, care știe să vorbească

Postat de pe 21 noiembrie 2023

Remarcabilul publicist Sabina Fati face o analiză lucidă a șanselor prezidențiabililor români, în Deutsche Welle. Ea crede că partidele de dreapta ar putea pierde președinția la alegerile de anul viitor, dacă nu vor avea un candidat convingător comun.

“După un președinte tăcut, lipsit de mari inițiative, convențional până în măduva oaselor, probabil că românii vor prefera pe cineva spumos, cu umor, care știe să vorbească, dar mai ales care știe ce vrea și poate pune în aplicare un program,” notează Sabina Fati.

În viziunea ei, Marcel Ciolacu nu e hotărât să intre în cursa prezidențială, deși își face o campanie deșănțată de imagine.

Mircea Geoană s-a maturizat. Are șanse doar dacă este susținut de un partid.

Nicolae Ciucă e tern și neconvingător, în accepțiunea sa.

Pe Eduard Hellvig îl consideră un traseist politic cu șanse pentru liberali, dar e prea devreme pentru un fost șef de servicii secrete să intre în politică.

Dacă Laura Codruța Kovesi ar intra în cursa electorală l-ar bate pe Mircea Geoană, susține DW.ro.

“George Simion, președintele AUR, le poate face față fără probleme potențialilor contracandidați, tupeul îi înlocuiește multe calități. În plus, spre deosebire de Marcel Ciolacu sau Nicolae Ciucă, dar și de alții, el știe exact ce vrea, are un program clar, radical, naționalist, conservator și nu se teme să vorbească despre subiecte tabu,” concluzionează Sabina Fati.

Întreaga analiză, AICI!

sursă: newstandard.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background