Delegație română în SUA pe bani publici – nejustificată

Postat de pe 16 mai 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „O delegație de parlamentari pleacă în America pe banii românilor fără un scop anume. Dar până se întorc, sigur află și de ce s-au dus”.

Anul acesta se împlinesc 25 de ani de parteneriat strategic între România și Statele Unite ale Americii (SUA). În acest scop,vla începutul lunii iunie, o delegație de parlamentari români se va deplasa peste ocean, deplasare asigurată de la bugetul de stat, însă scopul precis, ce și cu cine vor discuta, nu este un lucru încă știut. Vizita a fost aprobată de Biroul Permanent al Camerei Deputaților fără ca organizatorii să poată spune ce întâlniri vizează.

„De ce nu fac aniversarea asta cum o fac de obicei?” – se întreabă Iosefina Pascal. „O pișcotăreală corectă la Ambasada Stetelor Unite din București. Venau ei între ei acolo și nu ne-ar fi costat atât de mult, cu siguranță. Trebuie totuși să fim lămuriți ce fac acești parlamentari în SUA pe banii poporului român și dacă fac ceva în interesul acestuia”.

Conform Hotărârii Biroului Permanent Reunit nr. 3/2019, la zborurile lungi, deputații și senatorii au dreptul la bilete la clasa business. Cei de la ZiuaNews au făcu un calcul și au transmis faptul că statul român va urma să plătească vâte 7.000 de euro pentru biletul fiecărui parlamentar din delegația. În total, 63.000 de mii de euro.

Inițiativa a venit din partea Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, dar cu toatea acestea din delegație fac parte parlamentari din Comisia Juridică, de Tineret și Sport, de Mediu, din Comisia de Buget și cea de Muncă. Nu mai înțelege nimeni nimic. „Dar până la urmă este frumos. Se duc oamenii acolo, nu știu nici ei ce fac” – a adăugat Iosefina Pascal.

Aceasta a mai identificat o problemă la această delegație și anume că Iulian Moraru senator de Iași în Parlamentul României și fratele ambasadorului român la Washington DC, Andrei Muraru: “Cei doi se folosesc de banii românilor, căci de ce nu, să se mai vadă și ei din când în când”.

Lista completă a excursioniștilor:

Pavel Popescu – PNL

Alfred Simonis – PSD

Csoma Botond – UDMR

Laura Vicol – PSD

Silvia Țoiu – USR

Iulian Muraru – PNL

Mircea Fechet – PNL

Robert Sighiartău – PNL

Gabriela Horga – PNL

Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background