De ce ne înșelăm partenerii? – cu Gina Dafinoiu

Postat de pe 9 aprilie 2022

Autor: Adrian Lambru

Psihologul Gina Dafinoiu a declarat în cadrul emisiunii „Golden Hour”, de la GOLD FM, că: „Asta se întâmplă, de cele mai multe ori, din cauza lipsei unui timp de calitate într-o relație și prin instalarea monotoniei. Pentru ceva stabil este nevoie de atenție, acceptare, sacrificiu și multă muncă”.

Gina Dafinoiu încurajează la oferirea de atenție și apreciere către partenerul de relație. Aceasta susține că micile gesturi contează foarte mult, precum un zâmbet cald sau o îmbrățișare sinceră din când în când. Aceste mici detalii ar întări și mai mult relația de dragoste și nu ar face pe vreunul dintre cei doi parteneri să părăsească cuplul.

„Perioada de maximă îndrăgosteală durează undeva până la trei luni” – spune Gina Dafinoiu. „După această perioadă, aceasta nu dispare, dar începi încet-încet să revii la realitate. Este foarte important ca după această perioadă să nu ne dezîndrăgostim de partener sau el de noi. Pentru a menține focul aprins, este nevoie de atenție și de apreciere”.

Între a renunța și a sacrifica

Psihologul este de părere că după cele trei luni de maximă îndrăgosteală, o persoană începe să vadă și cealaltă parte a partenerului de cuplu, de care ar putea fi nemulțumită. Pot apărea, în cazul partenerului, elemente care să nu fie pe placul persoanei respective, dar și invers. „Este mult mai ușor să rupi, decât să muncești pentru binele unei releții. În cazul acesta este nevoie să nu fim egoiști și să acceptăm și ce nu ne convine” – a adăugat Gina Dafinoiu.

„Se poate întâmpla ca unii să aleagă calea ușoară și să părăsească relația prin diverse moduri când întâmpină astfel de probleme. Unul dintre ele este și înșelatul. Genul acesta de persoane nu doreau ceva serios și de lungă durată încă de la începutul relației. Pentru ceva stabil este nevoie de atenție, acceptare, sacrificiu și multă muncă” – consideră psihologul.

Emisiunea “Golden Hour”, moderată de Jessie, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 18. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagia de Facebook Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background