Datul din umeri, sport național

Postat de pe 13 martie 2024

Autor: Monica Tatoiu

Avem legi complicate europene care ar trebui să ne așeze între țările civilizate ale UE. Mai  avem o administrație stufoasă care costă la fel de mult cât birocrația vest-europeană. Atunci de ce România anului 2024 arată că o adunătură dintr-un depozit de marfă de contrabandă? Lux și mizerie într-un amestec grotesc de promiscuitate, golănie  și prostie. Cum am ajuns aici? Practicând cu încrâncenare proletară sportul extrem al datului din umăr în fața asumării responsabilității.

În Constituție, art. 32,(4 ) ne asigură că învățământul de stat este GRATUIT. Când ne uităm la rezultatele evaluărilor naționale ajungem la întrebarea: gratuit înseamnă de calitate proastă? Cum să nu recunoști că dreptul la educație este batjocorit, când diferența dintre școlile de la țară și de la oraș sunt imense, când finanțarea învățământului este precară, când cadrele didactice sunt plătite mai prost decât muncitorii necalificați de pe șantiere? Când întrebi de ce România este (ne)educată, invariabil decidenții cu diplome incerte, dau din umeri.

Constituția, art.34 asigură dreptul la sănătate. Conform legii, spune paragraful 3. Care lege maltratează drepturile pacienților. Sănătatea nu este ocrotită în România, o spune majoritatea pacienților. De ce? Pentru că legile sunt proaste. Făcute așa nu neapărat din prostie. Mai degrabă pentru că datul din umeri să fie mai ușor de executat. Sistemul este subfinanțat, salariile sunt mici, managementul este pur politic, doar 30% din cetățeni plătesc asigurări de sănătate,  iar spitalele sunt vechi ,achizițiile sunt pompieristice și supraevaluate, instituția medicului de familie este pur formală, programele naționale nu sunt finanțate corespunzător. Când încerci să afli care sunt vinovații, toți decidenții dau din umeri.

La art.47 Constituția prevede obligația statului privind asigurarea nivelului de trai „decent”. Un termen ambiguu. Ce este decent sau indecent  stabilesc legiuitorii pe care îi votăm. Totul, potrivit legii. Care lege este gândită funcție de cum înțeleg decența legiuitorii aleși de noi.

Constituția consfințește prin art.124 înfăptuirea justiției , unic imparțial și egal pentru toți. Toți cei care ați fost prin instanțe cerând drepturile garantate de Constituție sunteți de acord cu „imparțialitatea” si „egalitatea”?

Îngrădirea dreptului la opinie în numele protejării minorității încalcă articolul 30 din Constituție prin instaurarea cenzurii. Care se practică și la nivelul UE. Pentru că este cenzură ce se întâmplă acum în deciziile CNA sau  în aplicațiile  finanțate  de corporațiile progresist -globaliste. Nu este constituțional să declari că o mișcare este extremistă doar pentru că ataca poziția majorității. Când ceri răspunsuri la cenzură primești ridicări din umeri.

Culmea ipocriziei este că avem o Curte Constituțională cu judecători numiți politic și plătiți regește în timp ce Constituția este siluită zilnic prin Ordonanțe de  Guvern care încalcă separația puterilor în stat. Parlamentul este pur decorativ. Nu legiferează. Execută.

Când tu cetățean, umil plătitor de taxe ceri aplicarea legii , toți dau din umeri și te trimit la statul aplecat pe la ghișee sau mai rău prin tribunale unde termenele se dau la 6 luni. Când unul dintre învârtiți vrea să încalce legea nu îl deranjează nimeni . Dacă sesizezi vreuna din instituțiile responsabile cu aplicarea legii încălcate, inspectorii dau din umeri. Dacă nu ai practicat sportul datului din umeri singura cale rămâne migrarea spre tărâmuri în care se joacă alte sporturi.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background