Danemarca, prima țară care plătește taxă de poluare. Economia circulară în România

Postat de pe 22 septembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea, „Scamatoriile Iosefinei”, prezentatoarea Iosefina Pascal face o sinteză a deciziilor care s-au luat în urma întâlnirii ONU de la New York.

În cadrul întâlnirii ONU de la New York de anul acesta, s-a decis ca Danemarca să fie prima țară care va plăti aproximativ 13 milioane de dolari către țările vulnerabile care au suferit pierderi din cauza schimbărilor climatice. SUA s-a opus inițiativei care propunea ca țările care poluează să plătească astfel de taxe.

Fix țările care poluează cel mai mult, în frunte cu SUA și China, s-au opus taxelor. Iosefina consideră că ar trebui să existe o taxă de poluare aplicată în special industriei producătoare de armament. Plățile sunt pasate către țările care de fapt nu poluează atât de mult. Se remarcă aici o ipocrizie care atinge cote maxime, întrucât țările care susțin demersurile de protecție a mediului refuză vehement să scoată bani din buzunar pentru taxa pe poluare.

Economia circulară din România

Iosefina Pascal anunță că ieri s-a votat proiectul de hotărâre pentru implementarea economiei circulare în România. Este vorba despre un concept care are la bază principiul reciclării. Acest proiect aparent benefic apare în situația în care România este groapa de gunoi a Europei. Deși deșeurile ar putea fi folosite pentru a produce energie verde, la noi în țară producția de energie din deșeuri nu este subvenționată de PNRR ca energie verde. Afacerea gunoaielor aduse în țară le aduce profit celor implicați și poluează extrem de mult.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background