Dan Pavel lansează azi două cărți ce vor face mare vâlvă!

Postat de pe 21 decembrie 2023

Profesorul Dan Pavel, unul dintre cei mai reputați cunoscători ai politicii interne și internaționale, lansează astăzi, 21 decembrie, la orele 17:00 la editurile Fundației Academia Civică și Institutul European două cărți: Pandem(i)ocrația și Iuliu Maniu în jurnalul lui Cornel Coposu: o reintepretare a istoriei. Vor prezenta Gabriel Andreescu, Ion Andrei Gherasim (presedinte executiv al Fundatiei Corneliu Coposu) și Sabin Drăgulin (Decan, Facultatea de Stiinte Politice si Administrative, Universitatea „Petre Andrei” din Iasi).

Pandem(i)ocrația analizează modalitățile prin care guvernele (democratice sau autoritare) au tratat prima pandemie din istorie care a provocat o criza globală (de natura medicală, economica, psihologica, politica), precum si modalitatile in care diferite comunitati și indivizi din lume s-au raportat la respectarea regulilor epidemiologice si a măsurilor luate. Analiza responsabilităților Chinei în declanșarea crizei mondiale, precum și a guvernanților care au refuzat să accepte luarea in serios a pandemiei ocupă un loc de frunte. Analiza ia în considerare impactul pozitiv tot mai ridicat din ultimele două secole al descoperirilor științifice și tehnologice, precum și răspunsurile raționale si iraționale față de acestea. Titlul cărții se bazează pe jocul de cuvinte pandemocrația-pandemiocrația. Pandemocrația se refera la situația utopică a răspândirii democrației la nivel global, iar pandemiocrația se referă la o lume guvernată de pandemie.

Al doilea volum prezintă modul în care „Sfinxul din Bădăcin” a interacționat cu marile personalități, felul în care își gândea acțiunile, analiza lucidă și critică a propriului trecut, și mai ales felul în care a acționat în diferite împrejurări cruciale pentru România, toate aceste și-au pus amprenta asupra tânărului învățăcel. A fost o școală politică cu un singur mentor și un singur discipol. Și ce poate fi mai fascinant decât o școală politică pentru un singur om?


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background