Dacian Cioloș propune implementarea certificatului verde pentru categoriile profesionale care intră în contact cu populație

Postat de pe 18 octombrie 2021

Autor: Adrian Lambru

Pogramul de guvernare al Uniunii Salvați România (USR) prevede implementarea certificatului verde, atât în domeniul public, cât și în cel privat. Dacian Cioloș vede lipsa acestuia ca fiind cauza principală pentru rata mare de deces de pe urma Covid-19 din România.

În cadrul unei conferințe de presă susținută luni la Parlament, Dacian Cioloș a anunțat că dorește să aplice măsura certificatului verde pentru categoriile profesionale care intră în contact cu populația. Această măsură ar urma să fie implementată atât pentru mediul privat, cât și pentru sectorul public.

„Susținem o măsură care a fost aplicată cu succes în multe state membre ale Uniunii Europene încă din vară. Și astăzi vedem rezultatele. Chiar dacă gradul de răspândire a virusului e mare și în alte state, numărul de morți e mult mult mult mai mic decât în România” – susține Dacian Cioloș.

Întrebat dacă susține vaccinarea împotriva Covid-19 ca fiind obligatorie, președintele USR a afirmat că nicăieri în programul de guvernare nu apare vreo mențiune despre această măsură.

Pentru a deține un certificat verde trebuie să fii vaccinat, să fi trecut prin boală în ultimele șase luni sau să prezinți un test PCR nu mai vechi de 72 de ore. Pe lângă măsurile dedicate accelerării ristmului de vaccinare, Dacian Cioloș susține că ar urma să fie pregătite și măsuri ce ar ușura testarea mai rapidă prin deschiderea mai multor centre destinate în acest sens.

Dacian Cioloș s-a prezentat luni, 18 octombrie, la Parlament cu programul de guvernare și lista de miniștrii pe care le propune pentru viitorul Executiv. Membrii reuniți ai celor două camere vor urma să voteze dacă acordă sau nu încrederea acestei formule guvernamentale.

Programul de guvernare al USR poate fi citit aici: https://d3n8a8pro7vhmx.cloudfront.net/usr/pages/8779/attachments/original/1634473627/Program_de_Guvernare_17-Oct-2021.pdf?1634473627


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background