Dacă-și lărgește baza locală, AUR va depăși PNL în 2024, iar Simion ajunge în finala prezidențială!

Postat de pe 17 ianuarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

Jurnalistul Bogdan Comaroni a evaluat șansele partidului AUR și ale liderului său, George Simion, în cadrul alegerilor de anul acesta, într-o analiză exclusivă pentru Radio Gold FM.

Bogdan Comaroni și-a început analiza, remarcând că AUR-ul și-a redus cu mult practica de a face jurnalism cetățenesc, fugărind cu telefonul în mână politicieni prin Parlament, și că a trecut la comunicări mai serioase, opunându-se, de exemplu, propunerilor și planurilor comunicate la Davos. Dacă AUR-ul va demonstra că este unitar și dacă în 2024 George Simion se va ocupa de prezentarea publică a membrilor partidului, va urca mult în popularitate și va avea șanse semnificative la alegeri.

Bogdan Comaroni consideră că pericolul în cazul partidului AUR este lipsa unei dezvoltări corespunzătoare a rețelei de filiale din țară. AUR va fi obligat să deschidă în forță europarlamentarele, lansând în cadrul acestor alegeri unii dintre cei mai buni oameni pentru a câștiga, care ulterior vor fi trimiși la Bruxelles, ceea ce înseamnă că la următoarele alegeri, dacă partidul nu are acoperire națională la nivel de primării, consilii județene, i se vor diminua șansele de câștig. La alegerile locale, AUR-ul are șanse ceva mai mici astăzi, iar singura soluție ar fi o reconstrucție a garniturii locale. Există, așadar, riscul ca la parlamentare partidul să nu mai aibă figuri marcante, fiind forțat să mizeze pe imaginea lui Simion drept candidat la prezidențiale pentru a atrage voturi. George Simion, dacă își va menține același parcurs bun de până acum, are șanse foarte mari să ajungă în turul 2. Dacă reușește să-și pună la punct toate strategiile pe plan local, AUR-ul va depăși PNL-ul ca scor electoral.

AUR va fi nevoit să reprezinte, la parlamentare, cea mai puternică opoziție. În mod cert AUR nu își va trăda electoratul printr-o alianță cu PSD-ul, care s-a dovedit a fi un partid anti-național și care va fi forțat anul acesta să joace pro-LGBT. AUR-ul va avea un an electoral greu, va trebui să lupte pentru a-și păstra imaginea de partid suveranist și va trebui să reziste multiplelor atacuri ce-l vor viza.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background