Cum se pregătesc nemții de viața fără gaz

Postat de pe 12 iulie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Nemții, ușor-ușor, ajung să trăiască ceea ce nu cred că au trăit în vremurile recente prin această raționalizare a utilităților de bază. Ce se întâmplă în Germania ar putea fi doar începutul, căci gazul ruesesc ar putea fi oprit în toată Europa”.

Iosefina Pascal prezintă la GOLD FM situația actuală în care se prezintă statul german, unde a crescut consumul de gaz în scopul producerii materiei prime, a alimentelor de bază, acestea din urmă ajungând să fie raționalizate. Tot în Germania, aproximativ 470 de mii de locuințe vor fi obligate de către dezvoltatorii imobiliari să folosească maximum 17 grade Celsius în interior în timpul nopții pe perioada sezonului rece. Aceasta ar putea produce o scădere a consumului cu opt la sută, au explicat reprezentanții Vonovia, cel mai mare concern imobiliar din Germania.

Asta în cazul în care Federația Rusă livrează Germaniei o cantitate tot mai redusă de gaze, deoarece Conducta Nord Stream intră în revizie. De asemenea, acest fapt are ca urmare și o scumpire a prețului la gaz. Se preconizează o scumpire de 100%, a anunţat o firmă imobiliară din Berlin pentru cele 31.000 de locuinţe ale ei, care se încălzesc cu gaze sau motorină, informează cei de la dw.com.

„Nemții, ușor-ușor, ajung să trăiască ceea ce nu cred că au trăit în vremurile recente prin această raționalizare a utilităților de bază” – este de părere Iosefina Pascal. „Ce se întâmplă în Germania ar putea fi doar începutul, căci gazul ruesesc ar putea fi oprit în toată Europe. Se dovedește că puterea de distrugere economică este mai dezastruoasă decât cea militară”.

Comunismul și energia verde

Jurnalista GOLD FM observă o crescută tendință a societăților de a se îndrepta către așa-numita „viață la cartelă”, un mod de a trăi specific timpurilor comuniste când traiul la lumina lumânării noaptea era unul obișnuit. Guvernul de la Berlin susține un posibil „atac economic” din partea Rusiei, iar în legea securităţii energetice se prezintă scenariul viitor de folosire a cărbunelui în detrimentul gazului pentru termocentralele electrice. Astfel, gazul ar urma să fie folosit pentru încălzire. Până recent, din motive de protecţie a climei, se ardea tot mai puţin cărbune.

„Se pare că oamenii nu prea au tolerat treaba asta cu energia verde și cu taxa pe carbon și efectele dezastruase pe care aceasta o are asupra agriculturii și a fermelor. În Olanda s-a ieșit în stradă pentru așa ceva. Trebuie să vedem cât va ține treaba aceasta și la noi. În acest scop, spre trecerea la o energie verde, în România avem acele mini-centrale nucleare modulare ce prezintă un semnificativ pericol radioactiv. Numai țara noastră putea să fie un teren de încercare pentru așa ceva, pentru această tehnologie nouă” – a adăugat Iosefina Pascal.

Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România și pe noua platformă goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background