Cum l-ar fi scăpat PSD-ul pe Virgil Popescu? – Iosefina Pascal, la GOLD FM

Postat de pe 9 februarie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Partidul Social Democrat l-a ajutat pe Virgil Popescu să scape de demitere, l-a luat în brațe și ne-a spus că așteaptă soluții de la el”.

Partidul Social Democrat a contribuit la propunerea unui proiect de modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor marți, 8 februarie. Acesta prevede interzicerea transmitsiunii în direct sau înregistrarea de către deputaţi sau alte persoane a şedinţelor de plen, de Birou Permanent, de comitet al liderilor sau de comisii. Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis în ziua următoare trimiterea acestui proiect către Comisia de regulament care îl va analiza joi, 10 februarie, de la ora 9,00.

„PSD a votat această lege a cenzurii ocultând problema reală, adică proasta guvernare și proasta gestiune a pieței energetice în România. Toate acestea au un nume: Virgil Popescu. Social-democrații l-au scăpat pe ministrul Energiei de demitere, l-au luat în brațe și ne-au spus că așteaptă soluții de la el. Se pare că au uitat cum PNL-ul în frunte cu Iohannis au cerut trecerea PSD în ilegalitate de nenumărate ori. Așa e când sunteți la ciolan împreună” – observă Iosefina Pascal.  

Cenzura din Parlament

Același proiect propus de PNL, PSD, UDMR și minorități interzice accesul presei în cadrul ședințelor de comisii, respectiv în plenul Camerei Deputaților. Excepți vor fi atunci când președintele Biroului Permanent își va da acordul. Jurnaliștii au zone special amenajate pe care nu o vor mai putea părăsi pentru a le pune parlamentarilor întrebări.

„Nu numai că îngrădești dreptul la liberă exprimare, informare și mișcare și promovezi cenzura, ci faci asta într-o instituție publică” – susține jurnalista GOLD FM. „Presa este ținută în țarc, iar dacă decide Biroul Permanent că are voie să intre și în plen, atunci bine. Însă majoritatea în BP o are fix această coaliție care a votat această monstruoasă modificare legistlativă prin care se introduce cenzura parlamentară”.

Situația tensionată continua

În timpul unei ședințe de miercuri, 9 februarie, ședință menită a găsi soluții în eliminarea jignirilor și situațiilor tensionate din Parlamentul României, un dialog mai aprins a avut loc între şeful deputaţilor PSD, Alfred Simonis şi parlamentarul AUR Ciprian Titi Stoica, potrivit Digi24:

Alfred Simonis (PSD): Alo, alo, hai, gata! M-ai supărat. Ieși afară!

Președintele comisiei: Haideți, vă rog!

Ciprian Titi Stoica (AUR): Dar cine ești tu să mă dai afară?

George Simion (AUR): Filmează, mă! Filmează!

Alfred Simonis (PSD): Ieși afară, dar ce facem aici, balamuc?!

Ciprian Titi Stoica (AUR): Dar ieși și tu afară!

Președintele comisiei: Domnul Stoica, vă rog să…

Ciprian Titi Stoica (AUR): Cine ești tu să mă dai afară?

Alfred Simonis (PSD): Poate te întind pe aici pe jos.

Ciprian Titi Stoica (AUR): Cum adică mă întinzi pe jos? De când mă întinzi tu pe jos? Ia spune! De când mă întinzi? Vezi că asta este a doua oară când mă ameninți.

Președintele comisiei: Domul Stoica! Domnul Stoica!

Alfred Simonis (PSD): Zi-i maimuței să plece! Zi-i maimuței să plece!

Ciprian Titi Stoica (AUR): În ce calitate îl dai tu afară? Domnul președinte de comisie!

Alfred Simonis (PSD): George, zi-i la maimuță să plece!

Ciprian Titi Stoica (AUR): De ce m-ai făcut maimuță?

Alfred Simonis (PSD): Nu te-am făcut eu.

Președintele comisiei: Mergem mai departe.

George Simion (AUR): Domnule Simonis, vă atrag atenția că conform acestui…

Alfred Simonis (PSD): George, ia-ți maimuța de aici! Nu la tine mă refer!

Președintele comisiei: Domnul Stoica, v-am dat cuvântul, vă dau și după!

Ciprian Titi Stoica (AUR): Cum adică? Dacă eu fac o greșeală, are de suferit tot grupul parlamentar? Dumneavoastră gândiți? Păi numai voi, naziștii, ați făcut asta!

Președintele comisiei: Vă rog foarte mult!

George Simion (AUR): Dacă te bate Simion pe tine, cum și meriți!

Alfred Simonis (PSD): N-are cum să mă bată pe mine Simion, niciodată!

George Simion (AUR): Cum și meriți, de altfel. Dacă te bate Simion pe tine, cum și meriți, de altfel! De ce să sufere colegii lui Simion?

Alfred Simonis (PSD): Tu n-ai bătut pe nimeni pe nimeni niciodată, numai bătaie nu știi.

Ciprian Titi Stoica (AUR):  Nu puteți și e principiu de drept și doar naziștii și comuniștii au pedepsit un grup pentru faptele unei persoane.

Bogdan Rodeanu (USR): Ce faci, mă?!

George Simion: Ce ai?

Bogdan Rodeanu (USR): De ce mă calci?

George Simion (AUR): Ce ați pățit, domnul USR-ist?

Bogdan Rodeanu (USR): De ce mă calci?

George Simion (AUR): Bă! A văzut toată lumea cum m-a împins?

Bogdan Rodeanu (USR): De ce mă calci? De ce mă calci? Băi, pleacă de aici! Pleacă cu figurile astea de cartier, mă! Băi, ai o facultate, mă! Fii civilizat!

Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background