Cum ar putea ajunge Nicolae Ciucă președintele României

Postat de pe 3 mai 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a declarat în cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n Căpușă faptul că: „Se observă preparativele ca președintele Klaus Iohannis să ajungă la conducerea Tratatului Nord-Atlantic (NATO n.r), iar în locul lui să vină la Cotroceni generalul Nicolae Ciucă”.

Sorin Roșca Stănescu lansează ipoteza conform căreia ar exista un plan politic ca actualul premier, generalul Nicolae Ciucă, să ajungă cât de curând președintele interimar al României. Jurnalistul spune că actualul șef de stat, Klaus Iohannis, ar urma să ajungă la conducerea NATO, iar locul să îi fie luat de prim-ministrul de acum.

„Deja se fac preparativele ca Florin Cîțu, președintele Senatului, să fie scos din schemă complet, asta după ce l-au alungat de la șefia Partidului Național Liberal” – a adăugat SRS. „Asta nu ar fi chiar un lucru rău, căci lui Cîțu nu i se potrivește deloc această funcție. Ce este mai grav vine după acest pas și anume când se va realiza celebra rotativă guvernamentală în luna mai a anului următor”.

Jocul de-a politica înaltă

Următorul pas al planului ar fi ca după ce președintele Partidului Social Democrat Marcel Ciolacu să ocupe funcția de șef al Guvernului, potrivit înțelegerii coaliției, lui Nicolae Ciucă să-i revină funcția de Președinte al Senatului României, adică al doile om în stat, conform Constituției. Iar din acest punct, ar fi foarte simpu să urce către funcția de preșdinte al statului.

„E o nebunie!” – observă jurnalistul. „După ce va fi nominalizat la conducerea NATO, Klaus Iohannis îl va lăsa în locul lui, ca președinte interimar, pe omul său de încredere, Nicolae Ciucă. Iohannis s-a obișnuit cu puterea. Nu mai vrea să o lase din mână și de aceea vrea ca la Cotroceni să fie cineva pe care îl poate controla ușor”.

Cum decade politica din România

Din acel moment și până la alegerile prezidențiale din România din anul 2024, generalul Nicolae Ciucă ar urma să fie în fruntea țării, pregătindu-i-se terenul pentru candidatură și câștig, după spusele lui Sorin Roșca Stănescu.

„Ne aflăm în fața unei decăderi a ceea ce înseamnă politică în România. Să ne uităm doar a parlamentari, la șefii de partide, la miniștrii. Vom ajunge să ne ducem în jos de tot și cu instituția prezidențială” – susține jurnalistul.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background