Cum a dispărut imunitatea lui Traian Băsescu și a Elenei Udrea

Postat de pe 12 aprilie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a declarat în cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n Căpușă” faptul că: „Imunitatea are o masă inerțială. Constituțional vorbind, un fost președinte nu are așa ceva niciodată, dar realitatea stă altfel. Vorbim aici de informații secrete și relații prin diverse instituții”.

Sorin Roșca Stănescu aduce în discuție modul cum a dispărut imunitatea fostului președinte al României Traian Băsescu. În contextul actual, cu hotărârea definitivă a instanței că a fost colaborator al Securității pe vremea comunismului, datele problemei ar fi împotruva lui. Oamenii a căror carieră a avut de suferit de pe urma lui Traian Băsescu ar profita de faptul că nu mai are imunitate și ar dori să-i întoarcă moneda.

„La un moment dat a inventat o chestiune cu un furt de armament dintr-un depozit de lângă București și a dat afară vreo cinci sau șase generali de armată” – exemplifică jurnalistul. „Miza era reprezentată atunci de niște elicoptere pe care Băsescu voia să le cumpere de la americani, iar generalii respectivi aveau alte planuri”.

Cu ce încurcă Traian Băsescu astăzi?

În continuare, oameni ce se află în relații bune cu fostul președinte ar fi poziționați în diverse puncte cheie ale aparatului de conducere al statului. Aceste persoane influente ar încerca să miște cumva lucrurile prin sistemul de conducere al țării sub posibilul șantaj al lui Traian Băsescu.

„Băsescu se bagă printre picioarele altora” – a adăugat Sorin Roșca Stănescu. „De amintit în acest sens planul lui Traian Băsescu de a o face pe Elene Udrea președintele României, un plan eșuat de altfel. Dacă era după cum își dorea Băsescu, o aveam pe Elena Udrea președinte astăzi, nu pe Iohannis. A se vedea ascensiunea în popularitate a Elenei de pe la mijlocul primului mandat al lui Băsescu. Cu toate acestea, ceva nu a mers bine”.

Elena Udrea la Dezvoltare și Turism cu miliarde de euro

În decembrie 2008, Elena Udrea a fost numită Ministru al Turismului în Guvernul condus de Emil Boc, iar un an mai târziu a devenit Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului prin fuziunea dintre Ministerul Dezvoltării Regionale și Locuinței cu Ministerul Turismului, funcție ocupatî până în 2012.

„Acest minister avea la acea vreme un buget de miliarde de euro pe care i-a distribuit după bunul plac. Udrea a dobândit o forță colosală atunci. Și nu s-a oprit acolo. A urmat apoi președinția Partidului Democrat Liberal (PDL), filiala București și candidatura la președinția întregului partid. De acolo ar fi urmat să fie președintele întregii țări” – susține Sorin Roșca Stănescu.

Antipatia din partea presei

Acest plan al celor doi către șefia statului s-ar fi întrerupt atunci când presa a aflat despre posibilele sale acte de corupție. Jurnaliștii ar fi adus toate aceste subiecte în atenția publicului, iar imaginea Elenei Udrea ar fi fost afectată.

„Acetele ei de corupție au fost mult prea neprecaute. Nu a fost simpatizată de presă pentru că a manipulat prea mult și i s-a spart totul în cap. Planul de a deveni președinte s-a oprit acolo, iar candidatura ei din 2014 a demonstrat asta” – povestește jurnalistul.  

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background