Cultul personalității lui Pfizer

Postat de pe 18 iulie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „S-a înființat, în mod oficial, primul cult al personalității lui Pfizer. Cei de la compania farmaceutică dau dovadă de disperare”.

Iosefina Pascal aduce în discuție un nou concept al vaccinului împotriva coronavirusului, și anume noțiunea de cult. Jurnalista prezintă la GOLD FM o astfel de organizație din Washington DC, Statele Unite ale Americii (SUA), numită „Faith in Vaccine” („Credința în vaccinare”). Membrii acestui cult împart pliante, fac slujbe religioase în care le spun oamenilor că e bine să se vaccineze și practică acceastă activitate în cadrul bisericii.

„Asociația aceasta dintre spiritualitate și știință, dintre Dumnezeu și vaccinare este puțin ciudată” – observă Iosefina Pascal. „Credința niciunei persoane nu ar trebui să fie judecată, este fix problema fiecăruia, însă știința trebuie întotdeauna pusă la îndoială. În plus, ideea aceasta a unui cult al vaccinului vine după o perioadă în care numeroși promotori ai serului îi caracterizau pe credincioși ca fiind rudimentari, habotnici și ciudați”.  

Credința și vaccinarea în România

În spațiul românesc au existat de-a lungul perioadei de pandemie opinii care criticau Biserica Ortodoxă Română (BOR), cea mai influentă unitate religioasă din țară, că nu s-ar fi implicat suficient în campania de vaccinare a cetățenilor. Iosefina Pascal este de părere că cele două planuri nu ar fi avut de ce să se intersecteze și spune că cei care au stfel de păreri oricum nu ar avea niciun fel de legătură cu credința.

„Preoții, duhovnicii, călugării, dascălii și alte fețe bisericești au altă meserie, altă treabă decât să facă propagandă pentru un ser medical. Indiferent de ce religie aparține, că e ortotoxă, catolică, protestantă sau altă categorie, oamenii bisericii trebuie să promoveze credința spirituală și să lase treaba cu vaccinurile de-o parte” – a adăugat jurnalista GOLD FM.

Pe de cealaltă parte, Iosefina Pascal spune că există numeroase cadre medicale în România sau oameni de știință care sunt credincioși și frecventează biserica, dar care nu fac o mare „paradă” din acest lucru.

Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România și pe noua platformă goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background