Crime ca în filmele de groază în ultimele 24 de ore

Postat de pe 7 decembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, Iosefina Pascal a analizat crimele oribile ca desprinse din filmele de groază care s-au petrecut în ultimele 24 de ore în România.

Un dezvoltator imobiliar din Sectorul 3 al capitalei avea o angajată la un magazin deținut de el și o suspecta că fură din banii încasați sau din produse. Bărbatul, în vârstă de 72 de ani, ar fi avut posibilitatea să o concedieze și să sesizeze autoritățile responsabile, încercând să recupereze ulterior prejudiciul, însă a preferat să o ucidă cu sânge rece. Bărbatul ar fi încercat de 2 ori să folosească o drujbă pentru a-i pune capăt zilelor angajatei sale, însă motorul nu pornea, forțându-l pe patron să se folosească de niște cuțite de prin magazin. Pentru un motiv de-a dreptul stupid, angajatorul a ucis-o cu brutalitate pe femeia care lucra în magazinul său.

Ieri, în Olt, un alt bărbat de peste 70 de ani a decapitat un om al străzii, aruncându-i capul în fosa septică și corpul în pădure. Polițiștii au găsit trupul neînsuflețit la mai multe ore după crimă, iar între timp, bătrânul se lăuda în sat cu fapta sa. Din nou avem de-a face cu o pornire ultra-violentă a unei persoane vârstnice, fără antecedente penale clare. S-a aflat că bătrânul era în stare de ebrietate la momentul săvârșirii crimei. Când o persoană comite o crimă sub imperiul furiei sau geloziei, își dă seama ulterior de gravitatea faptei și are remușcări, ori în cazul acestor 2 bătrâni pare că totul a fost premeditat și aceștia au șocat autoritățile cu declarațiile lor lipsite de milă.

În Bistrița, o tânără femeie a fost ucisă de către soțul ei, chiar în fața copiilor. Bărbatul a postat o fotografie pe Facebook. Vecinul său a văzut și a alertat Poliția. Criminalul ar fi încercat să se sinucidă în urma faptei sale. Cei trei indivizi prezentați până acum s-ar încadra la omor calificat și chiar la profanare de cadavre, având în vedere că bărbatul din Bistrița a expus persoana decedată în spațiul public, lăudându-se că în sfârșit și-a făcut curaj să comită fapta.

În urmă cu o săptămână, doi soți s-au prezentat la primărie pentru divorț. Agresiunea a avut loc luni, 4 decembrie. Bărbatul și-a alergat soția prin curte și a înjunghiat-o în primăria Belcești. Bărbatul a fost imobilizat de angajații instituției, iar femeia a fost transportată la spital cu elicopterul SMURD. Criminalul a fost acuzat de violență în familie și tentativă de omor calificat asupra unui membru al familiei.

În România, s-a ajuns la o astfel de disfuncționalitate în familie din mai multe motive, cele mai frecvente fiind teroarea psihică, lipsurile, sărăcia. Foarte mulți criminali în România scapă cu pedepse mai puțin aspre, fiind încadrați la lovituri cauzatoare de moarte sau ucidere din culpă, deși poate fi demonstrată clar intenția. Este un fenomen absolut îngrijorător faptul că astfel de crime, și mai ales cele săvârșite de persoane cu un profil total atipic, par să se înmulțească și să se agraveze.

La polul opus, multe persoane în vârstă ajung victime în azilele în care sunt duse. S-au descoperit peste 10 persoane în vârstă sechestrate de un grup infracțional organizat. Ar trebui investigat cum a obținut acest grup acces la informații confidențiale despre situația materială a victimelor, dar și despre familiile acestora. Membrii grupării îi forțau pe vârstnici să se căsătorească cu persoane mai tinere pentru a le lua banii și proprietățile. E absolut șocant modul în care ofițerii de stare civilă nu au suspectat nimic și este șocantă și indiferența sau pasivitatea autorităților în general.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background