Cozmin Gușă: „Rușine, Angela Gheorghiu! Ești corigentă la cultură și patriotism!”

Postat de pe 6 octombrie 2021

Autor: Adrian Lambru

Analistul geo-politic Cozmin Gușă declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Obrăznicia Angelei Gheorghiu are în spate niște lucruri mult mai sofisticate de denigrare a valorilor naționale”.

Soprana Angela Gheorghiu, într-un interviu pentru contributors.ro, susține că „în România am învățat o falsă istorie a muzicii, fabricată și comandată”. Aceasta este critică cu privire la nume importante din muzica românească

„Maria Tănase cânta la New York doar la comunitățile de români”, „Muzica lui Porumbescu nu e de mare valoare”, „Sunt compozitori români care au lucrări mai importante decât George Enescu” – sunt unele din declarațiile sopranei.

„Corigență la patriotism

Cozmin Gușă este de părere că Angela Gheorghiu este “corigentă la capitolele cultură și patriotism. A înșirat că Porumbescu nu e de mare valoare, că a scris puține lucruri, că a compus și o operetă, dar că nu contează. De asemenea, îl desființează pe marele George Enescu, amestecând niște nume cam de sorginte stalinistă. Nicolae Brentan, Pascal Bentoiu, Paul Constantinescu… în opinia ei l-ar depăși pe George Enescu, care nu a făcut mare lucru, a cântat pe la un muzeu prin Statele Unite”.

„Iar Maria Tănase cânta pe la mese, chiar dacă și ea a fost invitată în SUA. George Enescu a avut un mare succes la Paris cu opera Oedip, unde deosebit de complexă și apreciată. Tocmai ce s-a încheiat festivalul, care, poate, e cel mai important de gen din lume” – a adăugat analistul politic.

Denigrarea valorilor naționale

”La început și eu credeam în aceste legende. Dar apoi am trăit în lumea adevărată, aceea în care este socotit omul de valoare, omul care poate demonstra de-a lungul anilor cu exactitate la ce nivel este. Și cine este. În toată lumea există treaba asta. Minus România. În România am învățat o falsă istorie muzicii, fabricată și comandată. Din păcate” – declară Angela Gheorghiu pentru pentru contributors.ro

Analist politic de la GOLD FM consideră că interviul nu ar fi întâmplător, făcând parte dintr-o campanie de denigrare a valorilor românești.

“Această obrăznicie a Angelei Gheorghiu de a atenta la aceste valori s-ar părea că are în spate niște lucruri mult mai sofisticate de denigrare a valorilor naționale, pe modelul Maia Morgenstein, altă doamnă care s-a trezit să ne aplice ștampila de antisemiți, ceea ce s-a dovedit că a fost o minciună ordinară a ei, pusă la cale, în complicitate, cu ăia doi frați pătați, unul ambasador la Washington, altul consilier al lui Cîțu, frații Muraru” – observă Cozmin Gușă.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background