Cozmin Gușă despre ce va face dacă va ajunge președintele României

Postat de pe 9 iulie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Radio Gold FM, Cozmin Gușă a răspuns întrebărilor adresate de către ascultători legate de candidatura sa independentă la prezidențiale.

Declinul din ce în ce mai accelerat al României a fost cauzat în principal de procesul de contraselecție, consideră Cozmin Gușă, analist politic și candidat suveranist independent la președinția țării. Prin acest proces, niște interpuși ai unor forțe străine au impus în funcții premieri șantajabili, din ce în ce mai slabi din punct de vedere profesional și care au distrus țara, punând la pământ fiecare sector, rând pe rând. „Printre primele acțiuni pe care le-aș face ar fi una dedicată distrugerii acestei contraselecții și folosirea resurselor umane pe care le avem dintr-odată, într-un mod spectaculos, la toate nivelurile, chiar într-un mod forțat pentru ca să înceapă un proces de reformă. Trebuie înlocuiți toți din punctele cheie ca să fie pulverizată contraselecția”, a evidențiat Cozmin Gușă. Distrugerea contraselecției va fi aplicată de Cozmin Gușă și în justiție, acolo unde aceasta a generat promovarea și numirea în funcție a oamenilor „cu manetă”. Cozmin Gușă va sprijini inclusiv sau mai ales presa, el însuși fiind un jurnalist și analist cu o vastă experiență. Printre prioritățile sale se numără și dezrobirea presei prin eliminarea agenților serviciilor secrete sau a informatorilor fostei Securități. La fel va proceda și în cazul acoperiților din BOR sau din Sfântul Sinod.

Președintele țării are o putere foarte mare, fiind încă în vârful ierarhiei, chiar dacă acum pare că nu se aplică corect acest principiu, în interesul cetățeanului. Dacă președintele își folosește puterea pentru a-și apăra cetățenii, aceasta devine efectivă imediat. Întrebat pe ce partide se va baza în candidatura sa, Cozmin Gușă a explicat că cel mai mult are încredere în susținerea Partidului GOLD. „Noi vom face acest partid unde vor candida la parlamentare doar cetățeni ai României, bărbați și femei, care împlinesc minimum 3 criterii (astea sunt obligatorii): sunt intelectuali cu studii universitare consolidate, sunt suveraniști, patrioți, sunt ortodocși”, a explicat Cozmin Gușă. Frauda electorală și furtișagurile din timpul alegerilor ar putea fi cel puțin diminuate și cu sprijin extern, iar aici intră în scenă Donald Trump, care e foarte probabil să fie deja președinte atunci când se vor organiza alegerile prezidențiale din România și care și-a declarat public susținerea pentru Cozmin Gușă într-o scrisoare tradusă și publicată pe Solid News.

Cozmin Gușă își propune inclusiv să dezvolte industria de armament din România. Unii oameni se tem că o astfel de decizie ar aduce războiul din Ucraina și la noi în țară. „Războiul din Ucraina este deja la noi. Prieteni, ascultați-mă! Sunt unul dintre cei mai buni geopoliticieni nu din România, ci din regiune. Am intrat într-o etapă de minimum 20-25 de ani în care armele vorbesc. Nu vă mai faceți iluzii. Suntem într-un alt scenariu de tip război rece. Eu prefer să ne reînarmăm (pentru că trebuie), dar plătind în România, cu întreprinderi de armament româno-americane sau româno-franceze sau româno-germane. Dar n-avem ce face, noi nu putem ieși din spațiul euroatlantic și nici nu ne mai vrea nimeni. Trebuie să refacem armata, că asta e epoca care vine. Nu putem noi să dictăm funcționarea lumii, dar măcar dacă o facem, să o facem la prețuri de 10 ori mai mici și plătind în România, având ca angajați niște sute de mii de oameni. România nu se poate echilibra decât pe axa Washington-Moscova”, a avertizat Cozmin Gușă.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background