Comisia Europeană organizează o nouă autoritate de supraveghere pentru combaterea spălării banilor

Postat de pe 13 iulie 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Comisia Europeană a ținut cont de avertismentele ONG-urilor și pregătește organizarea unei autorități de supraveghere pentru combaterea spălării banilor.

Potrivit unui proiect, noua autoritate va putea impune propriile sancțiuni financiare în cazul încălcării regulilor Uniunii Europene. De asemenea, aceasta va coordona autoritățile naționale de supraveghere. Potrivit Curții Europene de Conturi, miliarde de euro intră în economia Uniunii în fiecare an, originea lor fiind necunoscută. Europol estimează că valoarea tranzacțiilor suspecte din Europa este de sute de miliarde de euro, potrivit unui bilanț recent.

Europa a fost supusă presiunii de a intensifica aplicarea regulilor de combatere a spălării banilor. Motivul a fost intenția stator de a investiga Danske Bank, pentru cele 200 de miliarde de euro din tranzacții suspecte. În lipsa unei autorități care să oprească fondurile, Bruxelles s-a bazat pe autoritățile naționale de reglementare pentru a aplica regulile.

Sven Giegold, membru al Parlamentului European, consideră că ideea propusă de Comisia Europeană împotriva spălării banilor este puternică. Planul propus de UE include și tranzacțiile cu criptomonede. Comisia Europeană va prezenta proiectul noii autorități în perioada următoare. Urmează ca statele membre și Parlamentul European să decidă maniera în care va fi implementat.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background