Comaroni: Proiectul “RO + MD = RO” este deja în desfășurare, dar va fi implementat doar după alegeri

Postat de pe 24 ianuarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În ediția de miercuri a emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Bogdan Comaroni a abordat subiectul legat de scenariul „RO + MD = RO”, demonstrând care sunt șansele ca acest deziderat/proiect să se implementeze în cursul anului 2024.

Bogdan Comaroni este de părere că proiectul unirii dintre Republica Moldova și România nu va fi implementat în anul 2024, ci abia după alegeri. S-ar fi putut întâmpla de anul acesta, dacă s-ar fi produs un artificiu de tip Cuza, prin care fie Ciolacu, fie Maia Sandu să candideze pentru ambele funcții prezidențiale. Bogdan Comaroni consideră că această unire se va face abia în momentul în care va fi dictată direct de NATO, deci de America, interesul americanilor fiind tocmai acela că Moldova reprezintă un punct strategic deosebit de important în viitorul status quo, fiind important și pentru Putin.

Jurnalistul a explicat că unul dintre motivele pentru care României îi este respinsă intrarea în Schengen este tocmai interesul americanilor de a realiza unirea Moldovei cu România. Odată cu această unire, securitatea granițelor ar trebui mutată în spatele Moldovei. Dacă Moldova ar intra în NATO, această organizație suprastatală și-ar adjudeca și teritoriile din Transnistria, care încă aparțin, oficial, Moldovei. Este o cursă contracronometru, pentru că și Rusia are mari interese în Transnistria și rămâne de văzut care este actorul geopolitic ce va ajunge primul la Moldova: SUA sau Rusia? După vizita oficială a lui Ciolacu în SUA, a devenit evidentă înțelegerea acestuia cu americanii, care sunt interesați să-și securizeze granița maritimă, prin controlul asupra Portului Constanța, oferind la schimb intrarea în așa-numitul „Schengen aerian și maritim”. Unirea Moldovei cu România va fi realizată în baza unui pericol major, identificat de către Bogdan Comaroni ca fiind ofensiva rușilor asupra Odessei și Transnistriei. În acest scenariu, se va activa planul unirii, din cauza pericolului care amenință UE.

În urmă cu peste 2 decenii, România a ratat o posibilă unire cu Moldova, mai rapidă, din cauza complexelor lui Ion Iliescu și din cauza șovăielilor lui Adrian Năstase. În prezent, însă, în Moldova sunt trimiși români, de tipul lui Danileț, introduși la vârful justiției, al serviciilor secrete, al Băncii Naționale ș.a.m.d.. Se face, așadar, o acaparare a instituțiilor de forță din Moldova de către români, ceea ce reprezintă un soi de unire primară, prin care se creează un fel de dependență a Moldovei de România, dar se simplifică și procedeele administrative care să faciliteze unirea de facto.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background