Comaroni: Patronul TELEGRAM e pedepsit pentru că e agent rus
Postat de Gold FM Radio pe 28 august 2024
Autor: Oana-Medeea Groza
În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Bogdan Comaroni a vorbit despre cenzura presei și blocarea libertății de exprimare, între arestarea patronului TELEGRAM și așa-zisa mărturisire a șefului FACEBOOK.
Cozmin Gușă bănuiește că Pavel Durov ar fi un rezident al serviciilor secrete rusești, de conivență cu serviciile din Emirate. Au apărut speculații de ultimă oră că așa a fost convins Durov să meargă în Franța, aranjându-i-se o întâlnire cu Emmanuel Macron. Aceasta ar fi capcana în care a intrat Pavel Durov, capcană la care se poate sau nu să fi participat și președintele rus, Vladimir Putin, și construită în baza colaborării subterane dintre americani și ruși (teorie expusă de jurnalistul Bogdan Comaroni).
Pavel Durov este doar un avatar, geniul din spatele aplicației de mesagerie criptată Telegram fiind chiar fratele său mai mare, Nikolai Durov. În 2006, Durov a lansat Vkontakte (VK), un site de social media, pe când avea 21 de ani și abia ieșise de la universitate. Pe măsură ce aplicația s-a dezvoltat, el a devenit cunoscut sub numele colocvial de „Mark Zuckerberg al Rusiei”. Apoi, cei doi frați au dezvoltat Telegramul, care a început să fie folosit la scară largă, fiind finanțat de SUA, Rusia și lumea islamică. Aplicația este folosită pentru comunicare inclusiv de către grupurile militare, chiar și în Ucraina, de grupuri teroriste, dar se pare că a fost folosită chiar și de către Hunter Biden, când acesta desfășura afaceri dubioase în Ucraina. Telegramul a fost conceput inclusiv pentru a facilita comunicarea între serviciile secrete globalizate. Există teorii cum că Republica Chineză ar fi pus la cale sabotarea Telegramului pentru a obține de pe serverele aplicației informații ultra-secrete despre viitoare planuri ale globaliștilor, ale americanilor, rușilor, despre schimbările geopolitice programate și așa mai departe, putere informațională care i-ar aduce Chinei supremația mondială. Se crede că arestarea lui Durov ar putea fi o acțiune de forță, de preluare de către SUA, prin Franța, a platformei Telegram, cu scopul securizării și eliminării posibilelor discuții incriminatoare ale liderilor globali.
În paralel, au apărut declarațiile patronului platformei Meta (Facebook), Mark Zuckerberg, care a recunoscut cenzura din ultimii ani, acuzând șantajele exercitate de către administrația Biden asupra sa. CEO-ul Meta a declarat într-o scrisoare adresată președintelui Comisiei Judiciare a Camerei din SUA, Jim Jordan, că va lupta împotriva oricăror încercări de cenzură în viitor. Jurnalistul Bogdan Comaroni interpretează această declarație a lui Mark Zuckerberg ca fiind o ruptură de democrați, în contextul viitoarelor alegeri din SUA. Astfel, după Elon Musk, Mark Zuckerberg se aliniază în spatele republicanului Donald Trump.
Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.