Coduri QR pe mașinile din Sector 6 – probleme legale și amenzi nejustificate

Postat de pe 22 iunie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Avem de a face cu un primar gospodar. Vine domnul Ciucu și face ordine în curte cu codurile QR pe mașină. Există însă o grămadă de probleme de ordin legal în ceea ce privește această situație”.

Primarul Sectorului 6 din capitală, Ciprian Ciucu, anunță că începe distribuirea de QR coduri pentru mașinile înmatriculate în sector. În acest mod, poliția locală va putea verifica dacă mașinile sunt parcate pe locurile care unde înscrise, iar șoferii vor fi obligați să le afișeze pe parbriz. Dacă aceste reguli nu sunt respectate, șoferii pot fi amendați cu o sumă între 100 și 200 de lei. Ciucu mai spune că fiecare apartament din sector poate să dețină un singur loc de parcare, chiar dacă familia are mai multe mașini.

“Ia uite cum s-au creat noi surse de venit într-un mod foarte rapid și scurt” – observă Iosefina Pascal. „Treburile puteau fi rezolvate mult mai simplu. Există aplicații mult mai ieftine pentru astfel de lucruri. Însă domnul Ciucu preferă QR coduri și crearea unui întreg șir de neînțelegeri. Dacă o familie are mai mullte mașini, ce este de făcut? Dacă, de exemplu, vine o rudă sau un prieten și are nevoie să parcheze pe locul meu de parcare ce se întâmplă? Dacă apartamentul este închiriat ce este de făcut? Ei bine, în multe astfel de situații se aplică aceste amenzi complet nejustificate”.

Primarul de sector a specificat pe pagina sa de socializare că începând de luni, 20 iunie, a început distribuirea QR codurilor către toți cei aproximativ 43.000 de beneficiari ai locurilor de parcare din Sectorul 6. Plicurile care vor ajunge în cutiile poștale ale cetățenilor conțin un ecuson care trebuie lipit pe parbriz și o scrisoare cu instrucțiunile de folosire. Tot acest proces se va realiza în mod etapizat și se va desfășura până la finalul lunii august. Tot până atunci, șoferii sunt obligați să-și lipească pe parbriz, la loc vizibil, ecusonul cu QR codul primit. Poliția locală sau reprezentanții primăriei vor verifica, printr-o aplicație specifică, autenticitatea QR codului.

„Poliția locală și oamenii de la primărie se pare că nu au altceva mai bun de făcut în interesul cetățenilor decât să verifice mii de locuri de parcare. Problemele cu cei care parchează pe trotuar s-au rezolvat? De regulile noului cod rutier ținem seamă? Conform acestuia, nu este permis a se lipi nimic pe parpriz. Ce facem cu codurile QR? Riscăm amenda de la poliția Sector 6 că nu ne punem stiker-ul în bord sau riscăm amenda de la poliția rutieră că avem QR-ul lipit pe parpriz?” – se întreabă jurnalista GOLD FM.

Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România și pe noua platformă goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background