Clotilde Armand cere stare de alertă sanitară în Sectorul 1

Postat de pe 5 iunie 2021

Autor: Adrian Lambru

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, cere Prefecturii București instalarea stării de alertă sanitară. Străzile sectorului au început din nou să fie umplute de gunoaie.

Printr-o postare pe Facebook, primarul Sectorului 1 a anunțat vineri, 4 mai, că a ajuns la un acord cu firmele de sortare a gunoiului. „Am aflat că stațiile de sortare și-au redeschis porțile începând de astăzi dimineață pentru a primi gunoiul colectat de Romprest. Aceste stații erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate în ciuda plăților făcute de Primăria Sectorului 1” – declară Clotilde Armand.

Aceasta le cere cetățenilor să semnaleze Poliției Locale Sector 1 neridicarea la timp a gunoiului. „Acest episod negru din istoria Sectorului 1 cauzat de politicieni corupți și mafia gunoaielor va lua curând sfârșit. Vă promit” – scrie primarul sectorului pe Facebook.

Ce spune prefectul Capitalei

„Evaluăm situația, mă voi consulta și cu autoritățile sanitare și de mediu și vom analiza si documentația pe care Pirmăria Sectorului 1 ne-o trimite și apoi vom avea un răspuns” – a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Stare de alertă sanitară poate fi declarată oficial doar de Comitetul pentru Situații de Urgență București, care este convocat de către Prefectură.

Răspunsul Ministrului Mediului

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, consideră că „cel mai important lucru, în acest moment, este ca serviciul de salubrizare să fie prestat în continuare. Starea de alertă sanitară este o soluție de moment, o soluție juridică și administrativă care ajută la găsirea unei soluții pe moment, până la trecerea la un sistem sau la o bază nouă contractuală juridică”.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background