Claudia Ghițulescu: Când iubești ceea ce faci, drumul spre succes e mai ușor

Postat de pe 9 august 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Golden Hour” de marți, moderată de Jessie la Radio Gold FM, a fost invitată Claudia Ghițulescu, renumita și îndrăgita cântăreață de muzică populară. Au fost făcute dezvăluiri din viața profesională a artistei, dar și din industria muzicală în general.

Când te-ai apucat de muzică și de ce?

„De cântat, cânt de când eram micuță. M-am apucat profesionist cam de vreo 10-15 ani. Nu am hotărât eu, ci o verișoară de-a mea, Mariana Ionescu Căpitănescu. Venise la noi în vizită și știa că-mi place să cânt. Și atunci a zis gata, din toamnă mergi la Școala Populară. Nu mă gândeam că am să fac o carieră din muzică. După 3 ani la  Școala Populară, m-am înscris la o Facultate de Muzică în București”, povestește Claudia Ghițulescu.

De ce ai ales să cânți muzică populară?

„Mi-a plăcut dintotdeauna muzica populară. Muzica populară mă încarcă, este o energie pozitivă care mi se oferă. Și în familie se asculta muzică populară, deci am crescut cu ea. Muzica populară este pentru sufletul meu”, mărturisește Claudia Ghițulescu.

Este o concurență mai intensă în industria muzicii populare?

„În orice meserie există un gram de invidie sau de răutate. Eu îi iubesc și îi respect pe toți, de aceea nu am simțit invidie față de nimeni niciodată. Ba din contră, toată lumea știe că am ajutat cât de mult am putut. Publicul decide. Noi cântăm pentru lume, nu pentru colegi. Dar n-au putere colegii să pună piedici, pentru că dacă ți-e dat să ajungi undeva, nu te poate opri nimeni”, dezvăluie cântăreața.

Ce calități ar trebui să aibă un artist ca să ajungă cât mai sus?

„Trebuie să iubească ceea ce face și, în primul rând, să iubească muzica. Când iubești ceea ce faci, drumul spre succes e mai ușor. E vorba de studiu; e nevoie de dedicare și de foarte multă muncă”, sfătuiește Claudia Ghițulescu.

Perioada pandemiei a fost foarte grea, dar acum artiștii și-au reînceput activitatea. Unde te poate vedea lumea?

„Sâmbătă am să fiu la Zilele Govorei, duminică am să fiu la Breaza, luni voi fi pe litoral. Sunt evenimente și mă bucur mult, simt că trăiesc. După ce am trăit în pandemie, am învățat să prețuiesc mai mult ceea ce fac și am început să iubesc muzica și oamenii mult mai mult”, spune Claudia Ghițulescu.

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background