Ciprian Cucu la Golden Hour cu Jessie: Analiza fizionomică a candidaților la prezidențiale. Ce dezvăluie trăsăturile feței despre Elena Lasconi și Călin Georgescu
Postat de Gold FM Radio pe 5 decembrie 2024
Autor: Oana-Medeea Groza
În emisiunea „Golden Hour cu Jessie”, moderată de Jessie Baneș la Radio Gold FM, fizionomistul Ciprian Cucu a analizat, pe rând, trăsăturile celor doi candidați calificați în finala prezidențială: Elena Lasconi și Călin Georgescu.
La Elena Lasconi se observă faptul că are o sprânceană mai ridicată decât cealaltă, ceea ce indică o asimetrie destul de evidentă pe chipul acesteia. O sprânceană constant ridicată indică un contrast foarte mare între gânduri și sentimente, între minte și inimă. Oamenii care au o astfel de trăsătură reușesc să transmită o informație într-un mod cât se poate de credibil, dar ulterior își pot schimba părerea sau poate ieși la iveală adevărata intenție, adevărata credință și realitatea din spatele acțiunilor. Așadar, Elenei Lasconi îi lipsește consecvența, iar, din punct de vedere psihologic, se poate constata că există un dezechilibru între emisfera stângă și cea dreaptă a creierului. Totodată, o astfel de trăsătură arată că avem de-a face cu o persoană complicată, căreia cu greu îi pot fi anticipate acțiunile. O astfel de persoană poate șoca prin deciziile luate, nu este sinceră și nici empatică, începe o activitate cu entuziasm, dar se pierde pe parcurs. Îi lipsește determinarea și dorința de a se ține de treabă până la final. Totuși, sprânceana ridicată poate duce cu gândul și la o minte ascuțită, un simț critic bine dezvoltat și o deschidere către noi perspective.
Elena Lasconi are un zâmbet foarte frumos conturat, putând, cu ajutorul lui, să transmită publicului o stare de bine, căldură, naturalețe și să inspire încredere. Faptul că se vede adesea și gingia de sus atunci când Elena Lasconi zâmbește demonstrează că este o persoană împrăștiată, predispusă la stări de anxietate și depresie, și delăsătoare, lipsită de opinii personale consolidate. Ciprian Cucu a spus că fizionomia Elenei Lasconi o face potrivită pentru un post de primar, pentru că inspiră încredere, însă nu se poate spune același lucru când vine vorba de funcția de președinte al statului, pentru că apar suspiciuni. Oamenii care au ochii larg deschiși vor să vadă rezultatele eforturilor lor imediat și nu au răbdare să se raporteze la efectul pe termen lung al acțiunilor lor. O astfel de trăsătură este incompatibilă cu funcția prezidențială, majoritatea președinților având ochii mai mici. Ochii larg deschiși indică, totodată, că Elena Lasconi nu este o persoană reținută, arată empatie, dorința de a înțelege mai bine lumea și capacitatea de a lega conexiuni cu ușurință. Nu este tocmai potrivit ca un om care arată prea multă empatie și își afișează prea mult emoțiile să fie într-o funcție de conducere la nivel înalt.
Bărbia largă și rotundă este o caracteristică fizionomică pozitivă, care arată o personalitate binevoitoare și generozitate, dar și ideea de stabilitate. Lățimea bărbiei arată gradul de încăpățânare în fața provocărilor. Ciprian Cucu a concluzionat, în urma interpretării acestor caracteristici faciale, că, pe de-o parte, Elena Lasconi este mândră de poziția în care a ajuns, finalistă a alegerilor prezidențiale, dar pe de altă parte se întreabă în ce s-a băgat, realizând cât de mare este responsabilitatea. Cearcănele foarte pronunțate arată o acumulare de stres și o predispoziție la suprasolicitare. Partea pozitivă este că Elena Lasconi se arată foarte implicată în ceea ce face, chiar până în punctul unei suprasolicitări. Pomeții proeminenți sunt un semn al vitalității și al ambiției, conferind chipului o expresie dinamică și inspirând energie și încredere. Elena Lasconi este o persoană carismatică, empatică, cu priză la public, dar își poate maximiza potențialul în cercuri mai restrânse. Instabilitatea decizională nu o califică pentru funcția prezidențială. Poate claca în contexte foarte importante, pentru că adesea se lasă ghidată de emoții.
Fizionomia lui Călin Georgescu dezvăluie o serie de plusuri în ceea ce privește relaționarea la nivel internațional, spre deosebire de contracandidata Elena Lasconi. Călin Georgescu are ochii mai înguști decât Elena Lasconi, ceea ce înseamnă că se poate abține mai ușor și nu poate fi manipulat emoțional. Ochii de formă triunghiulară (impresie lăsată de faptul că arcada cade peste ochi în zona exterioară) sunt o trăsătură des întâlnită la conducători, trădând și o lipsă de empatie. Oamenii aceștia au o gândire matematică, nepunând accent pe partea umanistă. Cei care au o astfel de trăsătură își urmăresc întotdeauna scopul și fac în așa fel încât să reușească și să dea bine. Călin Georgescu are o scleră foarte vizibilă, sub iris, o trăsătură rar întâlnită, care denotă faptul că el face parte dintr-un sistem, cel mai probabil foarte bine organizat de alții. Este un personaj care, cum a apărut, așa poate să și dispară. Dacă-și face bine treaba cu care a fost însărcinat de sistemul care-l susține, va rămâne vizibil; în caz contrar, va dispărea ușor-ușor din peisaj. Acești oameni tind să aibă o presiune psihică și emoțională foarte mare, pentru că se simt „datori vânduți”. Buzele foarte subțiri ale lui Călin Georgescu arată faptul că acesta știe să-și ascundă foarte bine partea afectivă, dorința de a primi și de a oferi iubire. Buzele subțiri conferă o mai mare seriozitate și sunt o trăsătură compatibilă cu poziția de lider. Totuși, acestea trădează și un autocontrol excesiv. Persoanele cu o astfel de caracteristică fizionomică sunt articulate, precise în exprimare, transmit claritate și concizie.
Sprâncenele încâlcite, groase și ascuțite, aproape scurte, ale lui Călin Georgescu arată că acestui candidat îi place să dețină controlul, nu se afișează în mijlocul mulțimii, este hotărât, dar tinde spre impulsivitate și lipsă de răbdare. Călin Georgescu are și un tic, vizibil în timpul declarațiilor de presă, când, deranjat de un zgomot de fond sau de întrebările în cascadă, închide pentru scurt timp ochii sau se oprește din a vorbi, ceea ce denotă, din nou, o anumită impulsivitate. Ridurile, care pleacă dinspre bărbie și se ridică până aproape de mijlocul feței, sunt o caracteristică facială des întâlnită la oameni celebri, dar ascunde o nevoie constantă de mai mult, fie că e vorba de bani, putere sau recunoaștere. Călin Georgescu este un om care-și dorește multe lucruri și care în mod cert vrea să se autodepășească, scop pentru care este pregătit să plătească un preț foarte mare. Are răbdare să-și ducă planurile până la final, organizându-se cu meticulozitate. Poate să manipuleze cu ușurință, dar poate să fie și manipulat la fel de ușor. Călin Georgescu lasă impresia că joacă un rol, a intrat foarte bine în pielea personajului și poate să ducă la bun sfârșit un plan despre care nu cunoaștem foarte multe detalii, încă.
Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro