Ciolacu o va încurca rău din cauza deciziilor legate de banii cash și blocarea achiziției de cărți!

Postat de pe 2 noiembrie 2023

Spânu: Ciolacu o va încurca rău din cauza deciziilor legate de banii cash și blocarea achiziției de cărți pentru biblioteci!

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Ion Spânu a pus sub lupă interdicția de achiziționare a cărților de către biblioteci, în urma reformei bugetare a guvernului Ciolacu.

Printre măsurile „ingenioase” propuse de premierul Marcel Ciolacu în noua sa reformă fiscală se numără și interdicția impusă librăriilor și bibliotecilor de a achiziționa cărți în următoarele luni, iar pentru tot anul viitor nu le mai este permis să achiziționeze abonamente la diverse reviste culturale. Dacă 2 luni nu se mai fac achiziții de cărți, colecția bibliotecilor nu mai poate fi completată niciodată, ceea ce limitează cititorii. Bibliotecile se folosesc de fonduri primite de la comunitățile locale, deci nu ar fi trebuit ca guvernul să le blocheze achizițiile.

Jurnalistul Ion Spânu crede cu tărie că această manevră șireată și total nepotrivită a premierului Ciolacu nu va avea sorți de izbândă. Societatea se va revolta. Marcel Ciolacu va fi privit cu alți ochi de către cetățeni, mai ales în urma limitării plăților cash, ce afectează în primul rând oamenii din mediul rural. Pe 1 decembrie, AUR va lansa procedura de referendum pentru cash.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background