Cine este Jordan Bardella, noul rising star al politicii franceze?

Postat de pe 12 februarie 2024

Autor: Marius Ghilezan

Noul star al politicii franceze, Jordan Bardella, președintele Partidului Adunarea Națională a lui Marie Le Pen, în vârstă de 28 de ani, are zece procente în plus față de candidatul macronist la europarlamentare.

În ciuda unei ușoare scăderi, partidul lui Jordan Bardella este cu zece puncte în fața reprezentantului partidului de guvernământ, cu 28 până la 29% din intențiile de vot, potrivit ultimului sondaj, efectuat de Ifop-Fiducial, la comanda Le Figaro. Dacă partidul său nu a beneficiat de criza agricolă, iar Partidul Renașterea (fostul partid prezidențial La Republique en Marche!) nu a opținut o primă electorală prin „efectul Attal” (schimbarea premierului), Jordan Bardella are la țară 36% din intențiile de vot.

Lista condusă de Bardella pentru europarlamentare a partidului lepenist e pe primul loc. Aproape, 30% din intențiile de vot ale francezilor.  Cea a formațiunii Renașterea, are nume sonore: Julien Denormandie, fost ministru al Agriculturii, Clément Beaune, fost ministru al Transporturilor și Valérie Hayer, nou președinte al grupului Renew din Parlamentul European. „Niciun candidat menționat nu face diferența. Stigmatul partidului prezidențial e mai puternic decât lista de nume,” comentează Frédéric Dabi, în timp ce Renaissance (Renașterea) și aliații săi încă nu și-au desemnat încă liderul listei pentru alegerile europarlamentare. Fostul premier Jean-Pierre Raffarin, în platoul „Marele Juriu RTL-Le Figaro-M6 -Paris Première,” a făcut apel la  concentrarea partidului majoritar pe campania pentru alegerile parlamentare europene, “altfel vom face jumătate din voturile Adunării Naționale,” a avertizat el.

Jordan Bardella s-a născut pe 13 septembrie 1995 în Drancy, Seine-Saint-Denis, ca singurul copil dintr-o familie modestă de origine italiană. Bunicii materni au emigrat în Franța din Torino în anii 1960. Bunica lui paternă, originară din La Ferté-sous-Jouarre, este, de asemenea, a avut de asemenea un tată imigrant, venit în anii 1930 din Algeria.

A absolvit liceul privat Jean-Baptiste-de-La-Salle din Saint-Denis, studiind științele sociale, apoi a urmat cursurile facultății de geografie a Universității Paris-Sorbonne, dar le-a abandonat pentru a se concentra pe politică. Din 2012, este membru al partidului lui Le Pen.

sursă: newstand.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background