Cherecheș lansează bomba despre provocarea UDMR la Baia Mare. Are legătură cu Viktor Orban!

Postat de pe 26 septembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de luni, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, a avut o intervenție menită să devoaleze în exclusivitate detalii importante despre provocarea UDMR de la Baia Mare, mai precis despre un incident care s-a întâmplat pe durata Sărbătorii Castanelor și în care a fost implicat un membru al UDMR.

După cum bine se știe, la sfârșitul lunii septembrie al fiecărui an are loc în Baia Mare Sărbătoarea Castanelor, anul acesta ajungându-se la cea de-a XXVIII-a ediție. Primarul Cătălin Cherecheș consideră această zi de sărbătoare un prilej bun pentru ca oamenii să se reunească și să se bucure de evenimentele locale, de mâncarea tradițională și de atmosfera armonioasă din Baia Mare, oraș ce cuprinde mai multe etnii.

Fiind un eveniment dedicat oamenilor, tarabele cu diverse produse și alimente locale nu au putut să lipsească. Până anul acesta negustorii, indiferent de etnie, au fost rugați sau chiar din proprie inițiativă au agățat un steag românesc lângă tarabele lor în semn de respect și patriotism. Anul acesta, însă, viceprimarul maghiar al orașului Baia Mare, István Zsolt Pap, de asemenea membru al UDMR, a considerat că este potrivit să meargă și să dea jos acele steaguri de la diferite tarabe, asta în timp ce se filma probabil pentru a-și face un soi de reclamă în rândul comunității de maghiari.

Cătălin Cherecheș a considerat că gestul edilului a fost nepotrivit, încălcând într-o oarecare măsură chiar atribuțiile pe care le deținea. În consecință, i-au fost retrase atribuțiile de viceprimar al municipiului Baia Mare, iar Cătălin Cherecheș a decis convocarea Consiliului Local pentru a stabili împreună măsurile pe care trebuie să le ia cu privire la această situație.

István Zsolt Pap – marionetă UDMR

Se pare că la mijloc se află o situație mai complicată:

„Baia Mare se înfrățește cu un oraș din Ungaria (Hódmezővásárhely) al cărui primar este Péter Márki-Zay, contracandidatul premierului Viktor Orban care a luat 42% în alegerile de anul trecut. El a venit în Baia Mare ca primar al unui oraș cu care noi avem relații și economice și culturale. Probabil a fost o directivă din partea UDMR-ului central ca să facă un gest de acest tip ca în final să arate că Péter Márki-Zay, oponentul premierului maghiar, a participat la o manifestare unde au fost nuanțe antimaghiare”, declară Cătălin Cherecheș.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background