CEC Bank, creștere majoră față de anul 2019

Postat de pe 19 mai 2021

Autor: Iris Drăghicescu

CEC Bank a avut cea mai mare creștere față de 2019 dintre toate băncile analizate, aproape dublându-și scorul din anul precedent.

Potrivit rezultatelor CEC Bank, anul 2020 a însemnat o cotă de piață cu 0,73 puncte procentuale față de 2019 și o creștere a activelor bancare de 25,5%. Aceste cote sunt un pas important spre atingerea țintelor de dezvoltare și modernizare din planul de afaceri care a stat la baza recapitalizării băncii. Plan care a fost aprobat de Comisia Europeană în 2019. Banca a acordatcredite noi în valoare de aproximativ 7 miliarde de lei, ceea ce indică cel mai ridicat ritm de creștere al creditării din ultimii cinci ani.

Proiectele în zona digitalizării și modernizării băncii au inclus: utilizarea tehnologiilor moderne precum Cloud-ul și un sistem de aplicații de tip omnichannel, care permit accesul clienților și de la distanță la produsele și serviciile bancare. A fost lansat magazinul online CEC_IN care permite accesarea de servicii bancare 100% online și au fost îmbunătățite platformele de Internet și Mobile Banking.

„În ultimele 15 luni, într-un context dificil și fără precedent, am demonstrat că ne-am adaptat rapid și am reușit să creștem și să susținem companiile locale și economia, în ansamblu, repoziționând CEC Bank ca o bancă eficientă, modernă și responsabilă. Am păstrat deschisă și în condiții de siguranță cea mai mare rețea teritorială, de peste 1.000 de unități, am lansat soluții proprii și proactive de susținere a clienților în această perioadă, am accelerat digitalizarea și modernizarea băncii și avem azi produse accesabile 100% online, destinate persoanelor fizice, precum conturi, carduri de credit și împrumuturi de nevoi personale”, a declarat Bogdan Neacșu, director general și președinte al Directoratului CEC. 

În primul trimestrul al anului 2021, creșterea activelor bancare este de 16%. Are un buget de creditare de circa 6 miliarde de lei, dintre care 60% vizează finanţarea companiilor. Principalele sectoare pe care se concentrează banca sunt agricultura, industria, logistica, construcţiile şi HoReCa, însă CEC Bank nu a restricţionat niciun segment de creditare.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background