Ce s-a mai întâmplat în Transilvania, în timp ce lumea se uita la Bran…

Postat de pe 31 octombrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

„Conspirație sau coincidență?” se întreabă, în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentatoarea Iosefina Pascal, făcând referire la un eveniment extrem de periculos, petrecut în același timp și spațiu cu petrecerea mondenă de la Castelul Bran.

În timp ce subiectul mega-petrecerii de Halloween a miliardarilor de la Castelul Bran era mediatizat excesiv si exclusiv de toată mass-media, un alt eveniment extrem de grav se petrecea  în Ținutul Secuiesc, aparent pe tăcute.

Duminică seara, în toată Transilvania, în peste o sută de localități au fost aprinse focuri de veghe pentru a reitera solicitarea autonomiei teritoriale a așa-zisului Ținut Secuiesc. A fost citită în toate aceste locuri proclamația separatistă în care se cere autonomia teritorială pentru a se asigura securitatea și prosperitatea Ținutului Secuiesc.

“Am vorbit public și am dovedit cu documente că în anii trecuți au mai avut loc evenimente subversive, iredentiste, de tip terorist, comise de niște indivizi scelerați și care au fost oprite de  autorități”, amintește jurnalista Iosefina Pascal.

Aceste acțiuni de instigare la separaționism au loc de multe ori atunci când atenția generală este îndreptată asupra unor sărbători sau evenimente importante. „Orice cetățean al României se poate exprima liber, atâta timp cât respectă legea și implicit integritatea și autonomia teritorială a Statului Român”, adaugă Iosefina.

“Istoria recentă, însă, ne arată că forțarea unor acțiuni separatiste de revizuire a teritoriilor nu este bine văzută de lumea civilizată, la nivel global. Cum am putea noi să tolerăm astfel de activități pe teritoriul României?, încheie Iosefina Pascal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background