Ce nume sunt pe masă pentru noul Guvern? Vasile Dîncu, la GOLD FM

Postat de pe 10 noiembrie 2021

Autor: Adrian Lambru

Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Am început negocierile cu PNL. Până vineri vom discuta fiecare domeniu.”.

Președintele Consiliului Național al PSD susține că miercuri, 11 noiembrie, au negociat cu Partidul Național Liberal, iar cele două domenii discuate au fost justiția și finanțele. Ambele partide au venit cu propuneri pentru aceste ministere, considerate de Vasile Dîncu unele dintre cele mai importante.

Ministerul Justiției

Pe lista social-democraților pentru Ministerul Justiției se află Robert Cazanciuc, jurist și fost ministru al acceluiași domeniu între 2013 și 2015, Maya Teodoroiu,  judecătoare la Curtea Constituțională în perioada 2015-2019, și Titus Corlățean, fost ministru al Justiției în Guvernul Ponta.

Robert Cazanciuc, Maya Teodoroiu, Titus Corlățean

Partidul Național Liberal vine cu următoarele propuneri: Iulia Scântei, actuala șefă a Comisiei din Senatul României, și Alina Gorgiu, vicepreședinta PNL.

Iulia Scântei, Alina Gorghiu

Ministerul Finațelor

La acest minister Vasile Dîncu susține că negocierile nu sunt simple: „Ambele partide au trei adversari imbatabili comuni, adică deficitul bugetar, inflația și deficitul de balanță externă”.  

PSD propune pentru acest minister nume precum Cristian Socol, profesor universitar la Academia de Studii Economice din București, și Adrian Câciu, economist.

Adrian Câciu, Cristian Socol

Din partea liberalilor pentru Ministerul Finanțelor sunt puse pe masă următoarele nume: Florin Cîțu, actualul premier și fost ministru în Cabineul Orban al aceluiași domeniu, și cel care este și în prezent ministru al finanțelor, Dan Vâlceanu.

Dan Vâlceanu, Florin Cîțu

Principalul obiectiv al ambelor partide este de a nu „ataca” cu impozite în plus, potrivit, președintelui Consiliului Național al PSD. „Vrem să venim în ajutorul clasei de mijloc și să nu fiscalizăm foarte complicat pe cei care au firme cu până la 300.000 de mii de euro cifra de afaceri” – a adăugat acesta.

Riscul coaliției

Vasile Dîncu consideră această alianță dintre liberali și social-democrați din perspectiva electoratului: „O să pierdem la început din cauza acestei asocieri! Dar noi avem încredere în acest proiect comun și în soluțiile sale. Ne ducem de râpă dacă nu mai credem în nimic”.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background