Cascada Bigăr s-a prăbușit din cauze naturale

Postat de pe 8 iunie 2021

Autor: Adrian Lambru

Cascada Bigăr din Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa s-a prăbușit luni seară din cauze naturale, a anunțat Romsilva. Cascada reprezenta unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din România.

Romsilva a declarat faptul că această cascadă s-a prăbușit din cauza propriei greutăți. Piatra de travernit și mușchii au crescut în dimensiune și au provocat cedarea Cascadei Bigăr.

„Colegii noştri sunt la faţa locului, iar zilele următoare vom reveni cu mai multe amănunte şi imagini” – declară Romsilva pe Facebook.

Declarația președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin

Romeo Dunca, Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, și-a declarat părerea de rău: „Era cel mai vizitat loc din județul nostru. O să analizăm ce este de făcut, dar cu natura nu te joci. E un fenomen normal, ne întristează pentru că aducea multă atenție și interes pentru zona noastră, dar Caraș-Severin are multe locuri frumoase și vă invităm să le vizitați” – notează News.ro

Cum a ajuns Cascada Bigăr populară

Cascada din Caraș-Severin a devenit populară în întreaga lume în anul 2013. În acest an, o fotografie a cascadei Bigăr a ajuns la The World Geography, un site cu specific geografic cu destinaţii turistice neobişnuite. Într-un top realizat de acest site, Cascada Bigăr a fost desemnată „cea mai frumoasă din lume”.

La scurt timp după, Huffington Post scria că este “un loc magic, desprins parcă din basme”.

VEZI VIDEO AICI


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background