Casa în care locuiește mitropolitul Longhin Jar a luat foc

Postat de pe 3 ianuarie 2024

Pe 2 ianuarie 2024, în jurul orei patru dimineața, a izbucnit un incendiu în casa în care locuiește mitropolitul Longhin Jar, fostul stareț al Mănăstirii Banceni din regiunea Cernăuți. Localnicii sunt convinși că locuința mitropolitului Longhin a fost incendiată intenționat, scrie Uniunea Jurnaliștilor Ortodocși conform BucPress din Cernăuți.

Potrivit informațiilor de la fața locului, mitropolitul Longhin nu a suferit vătămări corporale, însă acoperișul locuinței sale a fost distrus în întregime, iar aceasta nu mai poate fi utilizată pentru locuit.

Oamenii cred că incendiul a fost provocat intenționat de către anumite persoane, iar Serviciul de Situații de Urgență al Ucrainei în regiunea Cernăuți nu a furnizat încă informații publicului cu privire la incendiul și cauzele acestuia.

UJO scrie că pe 2 decembrie 2023, medicii l-au internat în spital pe mitropolitul Longhin, care a suferit un accident vascular cerebral sever în timpul verii. Obștea monahală susține că starea de sănătate a ierarhului este legată de „presiunea constantă exercitată asupra ierarhului de către autorități, procesele judiciare și perchezițiile pe care angajații Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) au încercat să le efectueze pe teritoriul mănăstirii”.

Ulterior, la 20 decembrie, mitropolitul Longin a fost supus unei intervenții chirurgicale la inimă în scopul stabilizării ritmului cardiac, conform unei postări publicate pe pagina de Facebook al mănăstirii.

sursă: flux24.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background