Carleta Tiba la Golden Hour cu Jessie: Deblocarea energetică cu ajutorul frazei de curățare

Postat de pe 15 decembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Golden Hour cu Jessie”, moderată de Jessie Baneș la Radio Gold FM, Carleta Tiba, doctor și terapeut specializat în tehnicile Access Consciousness și Access Bars, a vorbit despre anxietatea de sărbători și despre cum putem elimina aceste blocaje energetice, introducând o nouă mantră puternică: fraza de curățare. Totodată, specialista a oferit câteva sfaturi practice pentru a intra în noul an cu entuziasm, cu o atitudine pozitivă și gata să acceptăm prosperitatea în viețile noastre.

Sărbători atipice

Specialista Carleta Tiba a atras atenția asupra unui fenomen bizar, dar din ce în ce mai întâlnit în rândul populației, și anume depresia de sărbători. Așa cum s-a mai discutat la Radio Gold FM, deși sărbătorile de iarnă ar trebui să fie cea mai frumoasă perioadă din an, sunt persoane care suferă din cauza stresului și a anxietății provocate de agitația de dinainte de Crăciun și Revelion sau de tendința de a se judeca foarte dur la sfârșit de an pentru tot ce nu le-a ieșit așa cum și-au dorit sau pentru tot ce nu au reușit să facă.  

Carleta Tiba a explicat că felul în care decurge luna decembrie este determinat exclusiv de felul în care ne raportăm noi la această perioadă. De aceea, pentru a evita orice griji, ar trebui să pornim din start cu următoarea întrebare în minte: „Cum pot eu să fac din luna decembrie cea mai magică lună pe care am avut-o până acum?”. Totodată, specialista a recomandat ca fiecare persoană care trece prin astfel de stări negative să se oprească pentru câteva clipe și să se gândească dacă nu cumva energia negativă este preluată din afară, pentru că ce multe ori oamenii preiau gânduri din afară sub forma unei energii pe care și-o însușesc și pe care o adaptează la viața lor. De aceea este recomandat să ne conectăm la ce este al nostru și la ce suntem noi cu adevărat, ajutându-ne de mantra „Totul în viață vine la mine cu ușurință, bucurie și glorie!”. Un alt truc ar fi să ne concentrăm pe posibilitățile pe care le avem în loc să ne axăm doar pe ce nu merge bine.

Fraze de curățare

Carleta Tiba a introdus un nou procedeu de a purifica mintea și sufletul de toate gândurile și emoțiile negative pe care le simțim sau pe care le adoptăm fără să ne dăm seama. Specialista a recomandat utilizarea următoarei fraze de curățare: „Right and wrong, good and bad, poc and pod, all 9, shorts, boys and beyonds” (trad. „Corect, greșit, bine, rău, POC și POD, toate 9, scurți, băieți și nevăzute) și a sugerat să fie rostită chiar în limba engleză, pentru că are altă rezonanță. Fiecare cuvânt are puterea de a face un anumit lucru și de a curăța un anumit aspect din viața celui care rostește această frază de curățare.

Fraza poate fi inclusă într-un exercițiu practic care necesită ca la început să-ți adresezi o întrebare cum ar fi: „Tot ce mă împiedică să am ușurință, bucurie și glorie acum, în decembrie, de sărbători, vreau să distrug și să recreez?”, la care trebuie să oferi un răspuns de tipul „da sau nu”. Ultimul pas este rostirea mantrei „Right and wrong, good and bad, poc and pod, all 9, shorts, boys and beyonds”. Există și posibilitatea de a folosi prescurtarea acestei fraze de curățare, care este POC și POD, POC făcând referire la punctul de creație (point of creation) și POD făcând referire la punctul de distrugere (point of destruction).

Sfaturi pentru bunăstare în noul an

Carleta Tiba a recomandat ca la sfârșitul anului fiecare om să își acorde timp și să stea să se gândească la ce a realizat, să își dea seama pentru ce este recunoscător, să își spună „wow, dacă am reușit asta anul ăsta, mă întreb de ce sunt eu capabil anul viitor”. Totodată, oamenii pot să se întrebe ce energii își doresc să ia cu ei în noul an.  

Emisiunea „Golden Hour”, moderată de Jessie Baneș, se difuzează de luni până joi, de la ora 18, la Radio Gold FM, frecvența 96.9 Mhz. Înregistrările complete pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe noua platformă goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background