Când îi pasă și când nu lui Zelenski de ucrainieni?

Postat de pe 20 aprilie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Aceiași oameni care închid acum biserici, le jefuiesc și obligă cetățenii să adere la un alt cult religios, acum au fix ineresul cetățenilor în minte. Nimeni nu poate să nege dreptul unor ucrainieni la adunare și practică religioase”.

Autoritățile ucrainiene au anunțat că, cu ocazia Paștelui Ortodox sărbătorit pe 24 aprilie, bisericile vor rămâne închise din cauza restricțiilor de circulație impuse. De asemenea, slujbele care urmau să aibă loc în săptămâna de după Paște au fost anulate. Această veste a fost comunicată de poliția ucraineană, de Biserica Ortodoxă din Ucraina și de Biserica Greco-Catolică ucraineană.

„Când vorbim de o sărbătoare ce are ca scop fix renașterea spiritului și a credinței unui popor ortodox nu ai cum să nu lași oamenii să meargă la biserică” – spune Iosefina Pascal. „A nega dreptul unui cetățean la liberă practică religioasă este îngrozitor. Cetățeanul are discernământ, iar dacă vrea să se ducă la biserică de Paște o poate face, cu riscurile evidente. Ar fi o crimă fără de margini ca în cel mai sigur loc, fizic și spiritual, să se moară ppentru interesele acestui complex industrial-militar”.

În ceea ce privește obiceiul sfințirii coșurilor de Paște, acesta va avea loc în continuare, însă restricțiile de circulație vor trebui în continuare impuse.

Autoritățile cu două fețe

Autoritățile din Ucraina, în frunte cu președintele Volodimir Zelenski, susțin acum că acționează și impun restricții legate de mersul la biserică pentru a apăra cetățenii. Anterior, în urmă cu mai puțin o lună, șeful statului ucrainean nu ar fi avut nicio reacție publică când membri ai Serviciului de Securitate (SBU) și ai Poliției Ucrainiene ar fi intrat peste un grup de enoriași dintr-o biserică și ar fi asaltat preotul în timpul liturghiei. Tot acest eveniment s-a întâmplat pentru că biserica respectivă ar fi fost ortodoxă rusă și nu ucraineană.

„Se pare că conducerii de la Kiev îi pasă de cetățenii Ucrainieni numai când vor ei și când dau ei bine la imagine” – observă jurnalista GOLD FM. „Tot în același scenariu se încadrează și așa-zisul masacru al unei gări din estul Ucrainei. De ce credeți că nu s-a făcut mare tam-tam pe acest subiect cum s-a făcut despre Mariupol’ sau din Bucha? Ei bine, racheta lansată asupra acelei gări plină cu cetățeni ce voiau să fugă din țară era fix de origine ucraineană. Aceasta a fost folosită pentru a-i goni pe ruși, dar oare așa să fie?”.

Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background